BRUMUNDDAL VEKSTVINNER I INNLANDET

Ringsaker med Brumunddal i spissen hadde fjorårets høyeste boligprisvekst i Innlandet. I tillegg har Brumunddal hatt høyest befolkningsvekst blant de større tettstedene i Innlandet de siste fem årene. Mjøsbyen seiler opp som den store vekstvinneren i fylket allerede før et mulig vedtak om et nytt sjukehus.

 

Boligprisene i Ringsaker steg med 9,3 prosent det siste året, ifølge tall fra Eiendom Norge. Alt tyder på at det er Brumunddal som drar opp prisveksten i Ringsaker. De siste fem årene har tettstedet Brumunddal hatt en befolkningsvekst på 15 prosent, mens lillebroren Moelv har hatt en befolkningsvekst på kun fem prosent, ifølge tall fra SSB.

– Selv om Ringsaker har hatt høyest boligprisvekst det siste året, er det fortsatt Hamar som har hatt høyest prisvekst de siste fem årene med 35 prosent, foran Ringsaker og Stange på henholdsvis 29 og 26 prosent, sier salgsleder i EiendomsMegler 1 Hamar, Nina Dæhli.

 

HAMARS FORSTEDER VOKSER RASKERE

Mens boligprisene har steget litt mer i Hamar enn i nabokommunene over en femårsperiode, har den prosentvise befolkningsveksten vært høyere i nabotettstedene Stange, Bekkelaget og Brumunddal. Et tettsted utgjør et tettbygd område og følger ikke kommunegrensene. Hamar er Innlandets klart største tettsted med 28 000 innbyggere. Tettstedene Stange, Bekkelaget og Brumunddal er til sammen nesten like store med 21 000 innbyggere. Brumunddal hadde en befolkningsvekst på 15 prosent den siste femårsperioden, mot sju prosent for tettstedet Hamar.

– Det er mange barnefamilier som ikke har råd til den boligen de ønsker seg i Hamar. Derfor er det en høyere andel barn i barnehagealder i nabotettstedene Brumunddal, Bekkelaget og Stange, ifølge tall fra SSB. I fjor kostet en gjennomsnittlig enebolig i bruktboligmarkedet henholdsvis 4,3, 3,2 og 2,9 millioner kroner i kommunene Hamar, Stange og Ringsaker, ifølge tall fra Eiendom Norge. Det er mye å spare på å bevege seg noen kilometer utenfor Hamar, sier salgsleder i EiendomsMegler 1 Brumunddal, Heidi Lagmannssveen.

 

SJUKEHUS VIL PÅVIRKE BOLIGMARKEDET

Det planlagte Mjøssykehuset er forventet å få 4 100 ansatte, ifølge samfunnsanalysen. Det foreligger et forslag om at Mjøssykehuset skal lokaliseres til Brumunddal. 4 100 nye arbeidsplasser ved et mulig nytt sykehus vil få en enorm innvirkning på et tettsted med 11 000 innbyggere.

– Selv om en byggestart for et mulig Mjøssykehus ligger flere år fram i tid, ville det kunne få en positiv effekt på boligmarkedet i Brumunddal på et tidligere tidspunkt. Det ville bidra til en ytterligere optimisme i Brumunddal som ville kunne øke tilflyttingen av både bedrifter og innbyggere, sier Lagmannssveen.

Høyest boligprisvekst i Ringsaker

Boligprisvekst fra fjerde kvartal 2019 til fjerde kvartal 2020

Lurer du på hva din bolig er verdt?

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Obligatoriske felter er merket med *
Ønsker du et tilbud på lån?

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.