Stadig flere vil til Kongsvinger

Unge voksne velger Kongsvinger. I aldersgruppa 29-36 år er det en sterk vekst i antall innbyggere i etableringsfasen.

I fjor begynte tallene å vise at flere unge velger Kongsvinger som byen de slår seg ned i. Nye flyttetall fra SSB viser at den positive trenden fortsatte i tredje kvartal i fjor.

– Nå må både kommunen, næringslivet og innbyggerne jobbe videre for å sikre at den positive trenden fortsetter. Flyttetallene for tredje kvartal i fjor bygger ytterligere opp under at vi kan være vitne til et historisk trendskifte i Kongsvinger, sier Lars Wang Spigseth, salgsleder i EiendomsMegler 1 Kongsvinger.

Lars Wang Spigseth salgsleder EiendomsMegler 1 Kongsvinger

Innflytting til Kongsvinger fortsetter å øke

Antall innflyttede til Kongsvinger minus utflyttede i prosent av samlet antall innbyggere i perioden 2014-2021.

Sterk vekst blandt unge voksne

EiendomsMegler 1 Kongsvinger har sett nærmere på hvilke befolkningsgrupper som øker i Kongsvinger. SSB-tallene viser gode nyheter. - Det er spesielt gledelig at det er sterk vekst i andelen innbyggere i aldersgruppen 29-36 år. Vi har nå tatt igjen Sør-Odal i andelen innbyggere i denne viktige aldersgruppen, men vi ligger fortsatt et stykke bak Nes, Ullensaker og gjennomsnittet i Norge. Veksten i andelen i denne aldersgruppen kan tyde på at flere enn før har valgt å flytte tilbake til Kongsvinger etter å ha tatt utdanning og startet yrkeskarrieren i for eksempel Oslo, sier salgslederen.


Lavere boligprisvekst enn før

Nye tall for boligpriser viser at Kongsvinger har gått fra å ha høyest boligprisvekst i Innlandet til å være mer midt på treet.

- Midt på treet i boligprisvekst kan være en fordel for tilflyttingen. Kongsvinger har gått fra å være klart billigere enn Elverum til å bli dyrere, etter en sterk boligprisvekst i Kongsvinger over flere år har. Det viktigste er at boligprisene nå har blitt høye nok til at vi bør kunne få en høyere boligbygging for å sikre et godt tilbud av nye boliger til innflyttere, sier Wang Spigseth.

Fortsatt fart i boligmarkedet i Kongsvinger

Det er fortsatt full fart i boligmarkedet i Kongsvinger, tross en mer moderat prisvekst.- Vi ser en sterkt nedadgående trend for salgstiden for boliger i Kongsvinger. Det er uvanlig at lavere prisvekst og kortere salgstid går hånd i hånd da det vanligvis er motsatt. God tilflytting kombinert med moderat boligbygging har bidratt til at det er relativt få usolgte boliger på markedet i Kongsvinger. Når prisveksten likevel er relativt lav må det skyldes at boligprisene i Kongsvinger har nådd et prisnivå hvor flere er usikre på om prisene skal fortsette oppover i samme fart som før, sier salgslederen.

Vil du snakke med Lars eller en annen av våre dyktige meglere?

Fyll ut din kontaktinformasjon Send oss din kontaktinformasjon, så tar vi kontakt med deg

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.