- Lillehammer har høyeste boligprisvekst på åtte år

Eiendomsmeglerfullmektig Bettina Klevengen Enebakk

HØYESTE BOLIGPRISVEKST PÅ ÅTTE ÅR

Fjorårets boligprisvekst på ni prosent i Lillehammer var den høyeste siden 2012 viser en ny boligprisanalyse fra EiendomsMegler 1 Innlandet. Lageret av usolgte boliger i Lillehammer var på tidenes laveste registrerte nivå ved utgangen av 2020, ifølge tall fra Eiendom Norge.

 

– Lillehammer hadde de dyreste boligene i Innlandet i fjor, og i tillegg hadde Lillehammer Innlandets andre høyeste boligprisvekst etter Ringsaker. Det viser at Lillehammer har høy bostedsattraktivitet, sier eiendomsmeglerfullmektig Bettina Klevengen Enebakk ved EiendomsMegler 1 Kirkegata i Lillehammer.

 

SJETTEPLASS I NORGE

Lillehammer har hatt landets sjette høyeste boligprisvekst de siste to årene fra fjerde kvartal i 2018 til fjerde kvartal i 2020. Lillehammer ble kun overgått av Nesodden, Kragerø, Oslo, Fredrikstad og Halden. Men Lillehammer havner lenger ned på lista om man ser på prisutviklingen fra tre til ti år tilbake.

– Det er ikke alltid så lett å forklare svingningene i boligprisene. Bygging av nye boliger, befolkningsutvikling og prisnivå sammenlignet med nærliggende kommuner og tettsteder er viktige forklaringsfaktorer, sier Enebakk.

 

LILLEHAMMER HAR IKKE KONKURRENTER

Lillehammer har hatt relativt høy bygging av nye boliger over flere år, men det har også blitt utlignet av befolkningsvekst. De siste årene har Lillehammer styrket befolkningsveksten sammenlignet med både Norge og Hamar.

– Til forskjell fra Hamar så har ikke Lillehammer noen nærliggende konkurrerende tettsteder eller kommuner med sterk vekst. Statistikken viser at Brumunddal og Stange vurderes som attraktive alternativer til Hamar. Lillehammer-naboene Øyer og Gausdal kan imidlertid ikke vise til tilsvarende attraktivitet. Denne konkurransesituasjonen kan være en medvirkende årsak til at Lillehammer har holdt på posisjonen som Innlandets dyreste boligkommune, sier Enebakk.

Høyeste prisvekst på åtte år

Kvartalsvis årsvekst i boligprisene i Lillehammer i perioden 2012 - 2020

Vurderer du å selge hus eller hytte?

Vår eiendomsmeglerfullmektig Bettina Klevengen Enebakk kjenner området i og omkring Lillehammer godt og hjelper deg med alt fra verdivurdering til salg.

Lurer du på hva din bolig er verdt?

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Obligatoriske felter er merket med *
Ønsker du et tilbud på lån?

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.