Kjøpte oppussingsobjekt - se før og etter bilder

Innrammet bilde på en vegg, av eiendom omringet av åker. Bilde.

Det å kjøpe et oppussingsobjekt kan være en rimeligere vei til å skaffe seg drømmehuset. Men uavhengig om man har midler til å ansette noen til å gjøre det nødvendige arbeidet, eller om en skal gjøre mye selv, krever det at en har evne til å se muligheter, tålmodighet og ikke minst en god dose stå-på-vilje. Det fikk i alle fall Marianne og Rune erfare da de fant sitt potensielle drømmehus.

- Hvordan ble dere klar over huset?

Det var svigerinnen min som tipset oss. Hun har lenge ønsket at vi skulle flytte nærmere og er venninne med den tidligere eieren, og så hun fortalte at det nå kom et hus for salg i nærområdet.

- Hva tenkte dere da dere så boligannonsen?

Vi så jo at dette var et totalt oppussingsobjekt, og kanskje litt i overkant av hva vi hadde forestilt oss. Men potensialet var stort, både inne og ute. I tillegg falt vi veldig for beliggenheten. Tomten var stor og lå helt usjenert og fint til i utkanten av skogen.

- Hvordan var opplevelsen da dere kom på visning?

Vi innså raskt at det var langt mer å gjøre på huset enn vi fikk inntrykk av fra annonsen. Huset hadde stått tomt i nesten ett år, og det var både kaldt og skittent. Men vi likte størrelsen på det, og at det var store vinduer som ga masse lys. Det var også et stort svømmebasseng i hagen, noe de to barna våre som var med naturligvis likte. Så alle var enige om at potensialet var stort, og at både huset og hagen kunne bli veldig bra. Dessuten visste vi jo at det ville være supert å kunne bo så nære resten av familien, så vi bestemte allerede der og da at vi ville legge inn et bud.

- Var det noe spesielt dere ikke likte med huset?

Det var en gigastor peis i stua som tok enormt mye plass, så det var ikke optimalt. Det var også bare tre soverom, og vi ventet barn nummer tre og var derfor avhengig av flere rom. I tillegg var det behov for MYE oppussing og ikke minst etterisolering, og det måtte gjøres mye utvendig på selve huset, og i hagen og på garasjen.

- Var det mange som var med på budrunden?

Det var fem til å begynne med.

Stue før og etter oppussing. Bilde
Stue før og etter oppussingen

- Hadde dere en umiddelbar plan for hva som måtte gjøres om dere vant budrunden?

Vi la planer for hvordan vi ville pusse opp allerede på første visning. Det kan være kostbart å pusse opp!

- Hvordan prioriterte dere for å klare å holde budsjettene?

Det er kostbart å pusse opp, men vi valgte bevisst ikke de dyreste flisene, dørene, kjøkkenet, toalettet osv., nettopp for at pengene skulle rekke lengst mulig?

- Hvor mye endte dere opp med å gjøre i huset før dere flyttet inn?

Hele huset var pusset opp innvendig før vi flyttet inn. På det tidspunktet hadde vi tre barn, en på 5, en på 3 og en på 1 måned, så det var viktig at alt inne i huset var i orden og på plass.

- Gjorde dere alt i en prosess, eller gjorde dere arbeidet over tid?

Vi gikk systematisk til verks, følte vi, og rev alt først, for så å bygge opp igjen rom for rom. Det elektriske ble fikset en etasje av gangen, men vi tok begge badene og alt vi trengte rørlegger til samtidig.

Bad før og etter oppussing. Bilde.
Badet før og etter oppussing

- Hvor lang tid brukte dere på oppussing fra dere kjøpte til dere flyttet inn?

Vi flyttet inn ca. 6 måneder etter at vi kjøpte. Oppussingen hadde pågått mer eller mindre hele den tiden. Men det var ikke sånn at alt var 100 % ferdig. Og det er fremdeles ting som gjenstår. Vi har ennå ikke gress overalt. Gjerder må settes opp både rundt hage og terrassen, og det er fortsatt noe av panel utvendig som må byttes ut. Men vi må spare litt til før vi går i gang med det.

- Var det noe ved oppussingsarbeidet som tok lengre tid eller viste seg å være mer jobb enn først antatt?

Alt tar mer tid enn man tenker, og selvfølgelig kommer det en og annen overraskelse. Vi har egen brønn, og det viste seg at den lå under hovedsoverommet. Det visste vi ingenting om. Så selv om man planlegger godt, må enkelte planer forkastes og legges på nytt underveis når disse overraskelsene dukker opp. Og selv om man forventer en og annen overraskelse, er man sjelden forberedt på dem likevel. Sånn er det vel med overraskelser.

Kjøkken før og etter oppussing. Bilde
Kjøkkenet før og etter oppussing

- Hvordan stemmer det ferdige resultatet i forhold til de opprinnelige planene deres?

Vi vil vel si oss rimelig fornøyde med det ferdige resultatet. Hadde vi kjøpt noe helt nytt, ville nok mye ha vært annerledes, men det har absolutt blitt bra. Man må bare gjøre det beste ut av de midlene man har til rådighet.

- Ville dere ha kjøpt et oppussingsobjekt igjen og gått gjennom alt på nytt?

Det blir nok lenge til neste gang. Når man har tre barn og begge er i full jobb, går det meste av tiden med til det. Det er ikke så lett å finne tid eller energi til å pusse opp samtidig. Men nå som jobben er gjort, er det godt å vite at vi har det fint og godt her, og vi tror og håper vi kan trives til barna en gang ønsker å flytte ut. Når det er sagt, er det utrolig spennende med et oppussingsobjekt. Det er gøy å starte med et utgangspunkt, for så å prøve å finne nye og bedre løsninger. Og er man heldig, kan man ende opp med å tjene litt på det også, når man en dag skal selge.