Markedspuls – oppdateringer om eiendomsmarkedet

Jan Håvard Valstad med gjester inviterer deg til å utforske spennende temaer som berører blant annet boligmarkedet (både nytt og brukt), næringseiendom og økonomi.

Enten du er en potensiell boligkjøper, selger, eller bare nysgjerrig på eiendomsfronten, ønsker vi at Markedspuls gir deg verdifull innsikt og inspirasjon.

Sommerstatus og utsikter for bolig- og næringseiendom i 2024

Vi oppsummerer første halvår og sjekker utsiktene i Trondheimsregionen fremover. Operasjonelt går det fortsatt godt i de fleste bransjer i næringslivet, og dette gir etterspørsel og betalingsvilje for næringseiendom. Forbrukerne i Midt-Norge opplever god jobbtrygghet og har troen på utviklingen i egen økonomi og boligmarkedet. Det har medført godt salg, på tross av sideveis prisutvikling på både nye og brukte boliger. Samtidig tynger vedvarende høyere finansieringskostnader aktører og husholdninger med høy belåning. Disse driverne bidrar til større forskjell mellom det som oppfattes som god og mindre god eiendom, og vi konkluderer med at større forskjeller mellom aktørene vil føre til flere og spennende transaksjonsmuligheter høsten 2024.

Eiendom, finans og risiko med Peter Warren

I denne episoden av Markedspuls diskuterer podcastvert Jan Håvard Valstad og analytiker Brage Aarthun eiendom og muligheter i krisetider med trader og tidligere hedgefondforvalter Peter Warren. Vi er på jakt etter gode strategier for å være forberedt, minimere risiko og skape verdier i usikre tider, og forstår at psykologi styrer mer i business enn vi kanskje liker å tro.

Makro, boligbehov og boligprisrekyl med Nejra Macic

I denne episoden av Markedspuls tar podcastvert Jan Håvard Valstad et dypdykk i drivere og nøkkeltall for boligbehov, nyboligmarkedet og prisutvikling sammen med Nejra Macic, Sjeføkonom i Prognosesenteret. Vi er på jakt etter de viktigste størrelsene for å unngå risiko og finne lønnsomme forretningsområder i et nyboligmarked i ubalanse. I tillegg deler Nejra sine topp tre tiltak for boligmarkedet dersom hun hadde vært statsminister for en dag.

Makro, renter & eiendom med Harald Magnus Andreassen og Vegard Helland

Norges Bank har akkurat hatt rentemøte og Harald Magnus Andreassen, Sjeføkonom i SpareBank 1 Markets resonerer rundt forretningsmuligheter innenfor eiendom nå og fremover sammen med Vegard Helland, Konserndirektør for Næringsliv i SpareBank 1 SMN og podcastvert Jan Håvard Valstad. Diskusjonen går blant annet gjennom konjunkturen, renteforventninger, rentesikringsstrategier, finansieringsmuligheter og ESG sin betydning for eiendomsverdier og kapitaltilgang. Harald Magnus forklarer hvorfor han mener Trøndelagskonjunkturen kan gå lyse tider i møte, og vi konkluderer med at det neste året kan være dette tiårets mulighet til å få kjøpt indrefilet-eiendom til en god pris – gitt at du har tilgang på cash.

Makro, kontor og lager & logistikk med Sigmund Aas

I denne episoden av Markedspuls diskuterer podcastvert Jan Håvard Valstad makro, og de viktigste driverne for markedet for kontor- og lager & logistikkeiendom med Sigmund Aas, Partner i Arealstatistikk. Vi ser på mulige konsekvenser av en myk landing, lite nybygging og relativt lav bevissthet rundt ESG hos leietaker, og Sigmund avslutter med sin absolutte kjepphest for utvikling i næringseiendomsmarkedet fremover.

Alle våre episoder

Vi tar pulsen på markedet, bringer deg eksklusive intervjuer med interne og eksterne eksperter, og gir deg et helhetlig overblikk over trender og utviklinger. Finn dine favoritt episoder:

Markedspuls – podkast og rapport

Ønsker du å hver måned få tilsendt markedspuls – både podkast og rapport? Ta kontakt med Jan Håvard Valstad, Jørgen Rostad eller Kent Roger Tangvik, for å sette deg opp på vår faste månedlige utsending.

Sjekk ut våre avdelinger innen Nybygg og Næring

EiendomsMegler 1 Midt-Norge presiserer:

Analyser og uttalelser i podkast og/eller rapport må sees på som markedsføringsmateriale og ikke som et råd om å investere i bestemte eiendommer eller i eiendom generelt.

EiendomsMegler 1 Midt-Norge er ikke ansvarlig for skade eller tap som skyldes innholdet i denne presentasjonen. Dette gjelder direkte eller indirekte tap, uteblitt fortjeneste eller inntekter og andre tap som skyldes at innholdet er feil, vises eller presenteres på feil måte, eller helt uteblir på grunn av en feil fra EiendomsMegler 1 Midt-Norge, eller skyldes andre forhold.

På tilsvarende vis er ikke EiendomsMegler 1 Midt-Norge ansvarlig for leverandører eller samarbeidsparter eller deres materiale.