Vi skal forsøke å gjøre prosessen litt mer forståelig for deg!

Vurderer du å kjøpe Nybygg, men er usikker på prosessen?

Det å kjøpe nybygg er spennende, men for mange er det en ukjent prosess. Ofte dukker det opp spørsmål underveis, som man ønsker svar på. Kanskje har du aldri kjøpt nybygg før – da kan dette være nyttig informasjon. Kjøper du nybygg flytter du inn i en helt ny bolig. Det er ingen som har bodd i boligen før deg, og du kan nyte det aller nyeste innen byggestandard og tekniske krav.

Hvert nybygg-prosjekt er unikt og det kan være enkelte avvik fra prosjekt til prosjekt, det vil derfor lønne seg å sette seg godt inn i prospektet og kontakte megler før du velger å kjøpe.

Hvordan går jeg frem for å kjøpe boligen?

Ved å kjøpe nybygg slipper du budrunde! Det er faste priser og «førstemann til mølla» som gjelder (kan være noen prosjekter som ikke selges til fast pris men våre prosjekter er til fast pris akkurat nå). Dersom du finner en bolig av interesse kan du enkelt melde din interesse, og du kan uforpliktende reservere boligen gjennom våre meglere i 24 timer.

Når må jeg betale for boligen?

Mange prosjekter har ingen forskuddsbetaling. Noen prosjekter betaler du 10% ved signering av kontrakt. Oppgjøret innbetales noen dager før du skal flytte inn, mer informasjon vedrørende dette kommer når overtagelsen nærmer seg. Det er heller ingen prisregulering for de som har kjøpt. Prisen som er oppgitt ved aksept av bud (bindende kjøpsbekreftelse) er derfor den samme som man betaler når man overtar eiendommen (kan være noen prosjekter som har prisregulering men våre prosjekter har ikke det akkutat nå).

Hvordan er prosessen etter jeg har kjøpt?

Det første som skjer etter at du har kjøpt er kontraktsmøte med megler. Deretter får du tilbud om tilvalgsmøte med utbygger dersom det (fortsatt) er mulig å gjøre tilvalg. Tilvalgsmøte kan være en god stund etter kontraktsmøtet dersom bygging ikke er vedtatt enda. Når det nærmer seg overtakelse får man ofte komme inn i boligen for en ferdigbefaring. På en slik befaring går man over boligen for å avdekke eventuelle feil som må rettes før overtakelse. Endelig dato og klokkeslett for overtakelsen varsles i de fleste tilfeller senest fire uker før (spør megler hva som gjelder for ditt kjøp). Ett år etter at boligen er ferdigstilt gjennomføres det en 1-årsbefaring, i tillegg har du fem års reklamasjonsrett.

Hvilke garantier har jeg om jeg kjøper nytt?

Når du kjøper ny bolig som forbruker, gjelder Bustadoppføringslova. Loven regulerer avtaler mellom entreprenør og forbruker om oppføring av ny bolig, det vil si bolig som ikke er ferdigstilt på avtaletidspunktet. Loven inneholder blant annet bestemmelser om entreprenørens plikter i forbindelse med arbeidet, samt hvilke krav forbrukeren kan gjøre gjeldende dersom det foreligger forsinkelse eller mangel i den forbindelse. Etter ferdigstillelse gir loven deg en reklamasjonstid på fem år.

Hvordan går man frem for å gjøre tilvalg?

Kjøper du en ny bolig i tidlig fase av prosjektet, kan interiørløsningene du har drømt om bli til virkelighet. Du kan påvirke valg av gulv, kanskje ønsker du å flytte en vegg, velge en annen farge på overflater, ønsker deg et kjøkken som ikke er standard eller noen lekre fliser på badet. Som kjøper i et nybyggprosjekt vil du gjennom tilvalgsprosessen få muligheten til å gjøre individuelle tilpasninger.

Mer tid til det som er hyggelig

Lei av å bruke tid på å klippe gresset, måke snø, beise huset og bruke kveldene på å vedlikeholde en brukt bolig? I Nybygg kan du senke skuldrene. Her kan du flytte rett inn, og bruke mer tid på det som er hyggelig!

Ta kontakt for rådgivning om kjøp av Nybygg

Lik og følg oss i sosiale medier