Tekst: Apriil procontra | Foto: ED Foto

Roen, sjøen og utsikten – nesten i byen

Se for deg en varm sommerkveld. Du rusler barbeint ned til den lille sandstranden som ligger bare noen få meter fra huset. Ungene leker på marka, og grillen blir varm på den lune terrassen bak huset. Nei, dette er ikke sommerferie på hytta – det er hverdagen din. Du bor her.

Akkurat nå kan du sikre deg en innholdsrik enebolig i sjøkanten på idylliske Bjørnøy, ti minutter fra Stavanger sentrum. Den store eneboligen ligger helt ytterst på den lille øya, med friområde på tre sider: Foran huset kan du nyte kveldssola som senker seg i sjøen bare noen få meter fra deg, enten gjennom de store kjøkkenvinduene eller ute på plattingen. På baksiden av huset ligger en stor, lun terrasse, med fantastiske solforhold, frodige staudebed og til og med din egen blåbærlyng blant knausene. Like ved den lille sandstranden har du egen brygge på 20 meter med plass til både stuping, solbading og båten din.

Et hus med plass til gjester, liv og røre 

I første etasje har du en stor stue og et lyst og praktisk kjøkken, begge med store vinduer som gjør ære på den flotte sjøutsikten. Et lite trinn ned fra stua finner du en rustikk spisestue med egen utgang til plattingen og solnedgangen – eller kveldsbadet. Denne etasjen har også plass til et soverom, et gjestetoalett, et lite kontor eller syrom, og en praktisk biinngang som enkelt kan omgjøres til vaskerom. 

Fire soverom og et drømmebad  

Opp trappa i andre etasje har du soveromsfløyen, med tre soverom, hvorav ett i dag brukes som walk in closet. Her oppe har du også en stor loftsstue, et smart vaskerom og et kjempelekkert, nyoppusset bad, med dobbel vask, ekstra stor, flislagt dusjnisje og stilrent, frittstående badekar.  

Garasje med stue, tekjøkken og dusj   

Under den store terrassen ligger i dag et helt spesielt rom: En garasje på hele 76 kvadratmeter, som i dag er innredet som kombinert garasje, verksted og “man cave”, med eget tekjøkken og til og med et lite bad. På samme plan har du også en romslig utleieleilighet med to soverom og egen inngang.

Det er godt å leve på Bjørnøy  

Ifølge dagens eier skjer det noe når du kjører hjem en lang arbeidsdag: Stresset blir liggende igjen på den lille brua, og du låser deg inn hjemme med litt lavere skuldre og nyter stillheten, bølgeskvulpet og den høye himmelen. 

Unger som vokser opp på den lille øya har det minst like godt: Lekeplasser, badeplasser og fotballbane like utenfor døra. St. Hans-feiring sammen med naboene og svømmetrening fra flytebrygga. På den lille barneskolen på Roaldsøy kjenner alle hverandre, og det gode samholdet blir gjerne med over til Hundvåg og de to ungdomsskolene der.