Arkitektonisk sjeldenhet på Madla!

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil. Foto: ED Foto as
 

For to uker siden feiret ordfører Kari Nessa Nordtun, forfatter og tidligere madlaunge Tore Renberg, byantikvar Hanne Windsholt og andre en av Madlas flotteste femtiåringer: Det egenartede boligfeltet som på folkemunne kalles Hitler-tennene. Nå kommer Anton Brøggers gate 59 for salg.

MADLAMARK SØR

Anton Brøggers gate er en del av Madlamark Sør, det karakteristiske boligområdet som er tegnet av arkitektene Ingeborg og Knut Hoem og sto ferdig i 1975. Området representerer ifølge byantivaren noe av det desidert beste Stavanger har av bebyggelse innenfor sin sjanger – etterkrigsbebyggelse med enhetlig preg: “Området utpeker seg positivt
både gjennom sitt iøynefallende, sterke arkitektoniske uttrykk og gjennom graden av autentisitet.”

Det folkelige kallenavnet kommer også fra den spesielle arkitekturen: Navnet Hitler-tennene brukes opprinnelig på forsvarsverk som tyskerne bygde blant annet på Jæren under andre verdenskrig, og formen på disse konstruksjonene er til forveksling lik takene i Anton Brøggers gate.

ENDEHUSET INNERST I BLINDVEIEN

Boligen vi nå har for salg, er spesiell på flere måter: For det første har Anton Brøggers gate 59 feltets kanskje beste beliggenhet, der den ligger trygt og barnevennlig plassert helt innerst i en blindvei. I tillegg er boligen den eneste i det vernede boligfeltet som er utbygd: Byggmesteren for feltet var også boligens første eier. Tidlig på åttitallet gjorde han noen grep som den gang ble svært omdiskuterte, men som i dag gir husets eier
enda bedre plass, uten at det går ut over den estetiske helheten. Boligen er derfor den eneste i gata som har utvidet både kjeller- og hovedetasje.

 

Dermed kan vi ønske velkommen inn i en svært innholdsrikbolig: I første etasje har du tv-stue, stue og kjøkken i åpen løsning, med store vinduer og utgang ut til terrassen og hagen. I denne etasjen har du også det ene av de to badene i boligen. Dette badet er todelt med en skyvedør, så skulle du få uventet besøk, lukker du bare døren slik at den ene delen blir et gjestetoalett med egen vask - så du kan velge hva du ønsker å vise frem.

Før vi forlater etasjen, må vi nevne den flotte peisen som står som en skulptur midt i rommet. Vedovnen på den ene siden er gull i et rom med så stor takhøyde, og peisen er stor nok til at du kan invitere på grillfest i din egen stue. Gled deg til kulda setter inn!

ROMSLIG OG PRAKTISK

Underetasjen i huset har egen inngang, kjempefint for ungdommer med behov for litt ekstra privatliv. Her har dere to gode soverom, en stor kjellerstue, eget bad, vaskerom og et praktisk hobbyrom som i dag brukes til verksted. Kjellerstua er mer enn stor nok til at den kan deles i to, hvis dere skulle ønske et ekstra soverom i denne etasjen. Her nede finner du
også en annen av husets særegenheter, en klassisk bar med alt som hører til, fra lyssatte speilhyller med overlys til bardisk med god plass til både gjester og vert. Hele kjelleretasjen, bortsett fra vaskerommet, har varmekabler i gulvet. I andre etasje har du to soverom og et stort walk in closet som enkelt kan gjøres om til et ekstra soverom hvis dere trenger det. Hemsen helt øverst er finfin til lagring av julepynten og de gamle skolebøkene du ikke klarer å kaste. Utsiden av eiendommen er også både romslig og praktisk: Terrassen og den tilhørende hagen har god plass til alt fra hagefest til fredelig dingling i hengekøya. På forsiden av boligen har du en stor carport med god lagringsplass.

DU TRENGER IKKE Å FØLGE UNGENE I BARNEHAGEN – DE GÅR SELV

Ok, en liten overdrivelse, kanskje, men Anton Brøggers gate 59 er virkelig lykken for småbarnsfamilier: Gosen barnehage er nærmeste nabo, 15 meter fra dørstokken, Madlavoll skole ligger 75 meter hjemmefra og Gosen ungdomsskole er 150 meter unna. Dermed trenger ingen foreldre stå med hjertet i halsen mens ungene krysser skumle bilveier – den lille, trygge stien til skole og barnehage går rett forbi huset.

Velkommen til visning i Anton Brøggers gate 59!

Vil du se mer av Anton Brøggers gate 59?

Kontakt Thomas Fanebust: 932 64 837