Fjordutsikt ved Frøystad gård

Tekst: Apriil
Bilder: Dirdal Foto

Da prosjektgruppen Carlsen - Sjo Fasting Sivilarkitekter fikk oppdraget med å tegne Frøystad Gård, skulle de videreføre elementer fra historie og bebyggelse i arkitekturen, legge til rette for alle aldersgrupper og ivareta de naturgitte kvalitetene på tomten. Det har de lykkes svært godt med.

Når du kommer inn i selve boligfeltet, får du følelsen av å ha trådt inn i en slags oase. Du befinner deg minutter fra Forus, Gausel stasjon, skoler og Hinna Park, men er nesten fullstendig skjermet for støy og trafikk. Frøystad Gård er som et veldrevet parkanlegg med egen gartner, alléer, omhyggelig tilpasset bebyggelse, felles båthus, strand, badebrygge og tursti. I husrekken nærmest stranden, med glimrende solforhold og panoramautsikt over Gandsfjorden og Lifjell, ligger Tarjodd Bondes vei 48.

Boligen er diskré plassert i terrenget, så det er først når du er inne du skjønner hvor stor den er. En romslig entré ønsker velkommen til hovedetasjen, før du kommer inn i en stue som er åpen helt til det hvitpanelte skråtaket. Takvinduer sørger for rikelig med overlys, som kombinert med store vindusflater og glassdør mot terrassen gir deg følelsen av å sitte i en luftig vinterhage når du slår deg ned i salongen.

KJØKKENBALKONG

Det lyse, nyoppussede kjøkkenet ligger i åpen løsning mot spisestue/peisestue, med god plass for både travle frokoster og lange middager. Kjøkkenets balkong er perfekt når du vil nyte morgensolen og fjordutsikten, lyden av bølgeskvulp og en kaffekopp mens ungene tumler rundt på bilfrie lekeområder like nedenfor.

Fra stua har du tilgang både til TV-stue og praktisk vaskerom med biinngang til stor garasje. En trapp leder deg opp til mezzaninen og videre til to soverom og bad. I tillegg kommer hovedsoverommet som har havutsikt og tilhørende lekkert privat bad med toalett og dusj.

UNGDOMSHULE OG HYBELLEILIGHET

I underetasjen finner du godt med bodplass, teknisk rom for ventilasjonsanlegg og vannbåren varme og en kjellerstue som blir en fin ungdomshule eller et ekstra soverom. Etasjen har store vindusflater og direkte utgang til hagen. Du får også en hybelleilighet med kombinert bad og vaskerom, kjøkken, stue og egen inngang – praktisk for utleie, eller som startpunkt for ungdom som begynner å bli klar for å forlate redet. Om ønskelig kan hybelleiligheten enkelt tas inn igjen i hovedenheten.

Hele boligen bærer preg av smarte, gjennomtenkte løsninger, håndverk av beste kvalitet og godt med lagerplass. Fargebruk, lysbruk og ny eikeparkett binder sammen alle oppholdsrommene i huset.

Utendørs er tomten pent opparbeidet, med solrik og

innsynsfri, skiferbelagt terrasse, godt gårdsrom og gangstier med brostein, utebod og romslig garasje. Kajakker, kanoer eller surfebrett får plass i felles båthus, og båtplass leier dere på bryggen like ved.

For barnefamilier er det godt å vite at Gausel skole, den britiske skolen og Gautesete skole ligger 700- 1800 meter unna, langs trygge og gode gang- og sykkelstier.

Velkommen på visning i Tarjodd Bondes vei 48!