Kom i gang med hyttesalget!

Tekst: Bjørn Tore, Apriil
Foto: Em1/Shutterstock

Skal du selge hytta? Ikke vent til gradestokken viser 20 pluss, for da blir det hektisk.

Marius Kjørkleiv er eiendomsmegler ved EiendomsMegler 1 sitt kontor i Lyngdal og Farsund. Den erfarne sørlandsmegleren har et godt råd til deg som lurer på om du skal selge hytta:
– Kom i gang nå! Hyttemarkedet har vært svært godt de siste par årene, etter at vi nordmenn
har oppdaget det fine ferielandet vårt. Vi som selger fritidseiendommer, har ventelister med kjøpere på hyttejakt, både ved sjøen og på fjellet.
– Før solgte vi stort sett hytter ved sjøen fra påske og utover sommeren, og så solgte vi innlandshytter på høsten. Dette har endret seg, forteller han.
- Nå vil folk ha alt hele tiden - og det er mange som vil ha.

Hett hyttemarked

Marius ser at stadig flere ønsker å nyte livet på den bløde kyststribe: Nippe til et glass bobler i sjøkanten en varm sommerkveld, dorge etter makrell i lyse sommernetter ...
Tradisjonelt har Sørlandet vært rogalendingenes favoritt, men nå ser vi at også sørlendingene ønsker å feriere i egen landsdel.
– Vi har mye folk på visning, og de fleste vil ha hytte ved sjøen. Om det heter Kåveland eller Borvik, betyr ikke så mye, bare det er ved sjøen i Lister-området, smiler han. Forståelig nok, kanskje – hvem drømmer ikke om en solvarm brygge og lyden av bølgeskvulp?
– Årstiden er ikke heller så nøye. Faktisk solgte vi en hytte i Farsund i romjula, smiler han. – Hytter ved sjøen er alltid attraktive, selv nå på senvinteren. Samtidig har ikke så mange
selgere kommet på banen enda, så hvis du vet at du skal selge, bør du ikke vente: Etter påske skal «alle» i gang, og da blir konkurransen tøffere.

Gode tider i vente

Den erfarne megleren kan melde om gode år og lyse fremtidsutsikter.
– 2021 var fantastisk bra. Hvert år kan selvsagt ikke være sånn, men vi merker at trykket fremdeles er høyt. Også dette året har startet veldig bra, sier han. Han er også optimist med tanke på årene som kommer: – Fritidseiendommer i Lister er alltid attraktive, så etterspørselen er der, slår han fast.

Hyttekjøpere har forskjellig preferanser, på Sørlandet som over alt ellers. Noen ønsker seg eiendommer som ligger litt utenfor allfarvei, mens andre helst vil være i et hyttefelt med
fellesområder og båtplass. Noen vil ha luksus og komfort som hjemme, mens andre vil ha enklere hytter. En ting har de imidlertid til felles: Hytta skal ligge nær sjøen.
– Om du skulle kjøpe hytte i dag, hva ville du selv valgt?
– Da ville jeg nok sett etter noe som ligger litt for seg selv, kanskje med en liten brygge …
Han smiler litt for seg selv, og så kommer det: – Jo nærmere sjøen, jo bedre!

EiendomsMegler 1 har flinke meglere i alle de store hytteområdene, så ønsker dere å kjøpe eller selge fritidsbolig, ta kontakt med en av våre hytteeksperter!

Vurderer du å selge hytta?