Karakteristisk enebolig i blindvei på Madla

Tekst: Apriil
Bilder: ED Foto AS

Da de spisse husrekkene feiret 50 år i fjor, omtalte byantikvaren Madlamark Sør som noe av det desidert beste Stavanger har av bebyggelse innenfor sin sjanger. Nå selger vi en av de populære boligene, endehuset i Jan Petersens gate 39.

Boligen er flott renovert, med blant annet nyoppusset, lekkert kjøkken og bad. Arealet er uvanlig godt utnyttet med ekstra lagringsplass og praktiske løsninger. Nabolaget er en fin miks av barnefamilier og folk som har bodd i gata siden husene ble bygget.

OPPGRADERING MED RESPEKT FOR ORIGINALEN

Da dagens eiere kjøpte huset, ønsket de å modernisere boligen uten å fjerne den karakteristiske signaturen til arkitektene Ingeborg og Knut Hoem. Resultatet har blitt en svært vellykket blanding av de opprinnelige valgene og gode løsninger for en travel 2022-hverdag.

Kjøkkenet, for eksempel: Originalt lå et lite bad og et smalt kjøkken vegg i vegg i første etasje. Dagens eiere bygget om til et praktisk gjestetoalett der badet var, og flyttet husets hovedbad opp mellom soverommene i andre etasje. Resultatet er et svært funksjonelt kjøkken, med god skapplass, masse benkeplass og fint lys. Farger og materialer er et av mange gjennomtenkte valg som er tatt i nært samarbeid med interiørarkitekt, med spennende kontrastvegg og lyse, delikate farger.

I første etasje ligger det meste i åpen løsning: Kjøkken, spisestue og en svært romslig stue med plass til flere sittegrupper. I midten står den lekre kontrastveggen, som ender i det spisse taket og den imponerende takhøyden som disse husene har. Fra stua kan du gå ut på terrassen og ut i den vestvendte hagen. Den nøye gjennomtenkte plasseringen av de ulike sonene gjør at hele familien kan være sammen, også når noen lager salaten på kjøkken, andre griller på terrassen og resten leker i hagen.

SMART FRA KJELLER TIL LOFT

Opprinnelig var det kun soverom i andre etasje. Badet som dagens eiere har bygget, gjør at travle folk kommer seg kjapt i dusjen en tidlig morgen og små føtter trygt tasser inn på do en trøtt natt. På det romslige badet er vegger og gulv flislagt i lyse gråtoner med skapfronter i lys eik og kobberfargede kraner fra Vola.

I underetasjen har du et stort oppholdsrom som kan brukes til alt fra tv-stue til ungdomshule. Etasjen har egen inngang, stort bad, vaskerom og en romslig bod. Oppholdsrommet er svært fleksibelt og kan enkelt deles inn i flere soverom.

Det lille kryploftet helt øverst var opprinnelig ikke isolert. Da dagens eiere skiftet tak, isolerte de loftet samtidig, og dermed har de en ekstra, oppvarmet lagringsplass, perfekt for klær og sånt som man gjerne pakker bort.

FINT FOR UNGER OG FORELDRENE DERES

Noen små skritt fra inngangsdøra ligger Madlavoll skole, den populære basketbanen og de kjekke lekeplassene. Den lille stien som går langs huset blir en trygg snarvei til lekeplassen, skolen, nærbutikken og de andre ungene i gata.

Når dere har fri, stikker dere opp til sauene på jernaldergården eller ned og bader i Møllebukta eller Stokkavannet. Stavanger sentrum er ikke langt borte, og bussen går flere ganger i timen. Dette er ifølge dagens eier en av mange fordeler med å bo her: Stillheten og fuglekvitteret lurer deg til å tro at du bor midt i naturen, og så viser det seg at du bor veldig sentralt.

Velkommen til visning i Jan Petersens gate 39!