Boligdrøm ved fjorden!

Tekst: Apriil. Foto: SOA Foto/Fotograf Robin Malm
 

En sjelden mulighet har åpnet seg for den rette kjøperen: Muligheten ligger som et smykke ved Hafrsfjorden, et lerret som venter på sitt neste mesterverk.

MADLASANDNES 142

I ly for nordavinden, grensende til historiske Hafrsfjorden i sør, ligger Madlasandnes 142, diskrét tilbaketrukket innerst i gaten. Bortsett fra det sirlig steinlagte tunet mellom den velholdte dobbelgarasjen og svalgangen,
er det fra gatenivå lite som røper boligens kvaliteter og spektakulære beliggenhet. Magien oppstår først når man krysser dørterskelen. Allerede fra man stiger inn i entréen, føler man at huset ønsker deg velkommen.
Dette er huset som kan romme flere familier på besøk, eller flere bonusbarn, da det har tre separate soveromsdeler med tilhørende bad. Arealene for å samles og nyte sosialt samvær, er samlet bak de fjordvendte vinduene og glassdørene mot sør og sørvest.

LEVENDE MALERI

Langsiden av den L-formede dagligstuen løper under åpen himling hele veien fra kontoret til husets sørvegg. Rammene rundt det generøse vinduet blir som rammene på et levende maleri, hvor stemningen
skifter fra ro til drama, avhengig av værgudenes luner.
Andre halvdelen av veggen byr på et robust ildsted som strekker seg helt til glassdørene i vest, med utgang til den fasadelange, havvendte terrassen.

Fra stuen har man direkte tilgang til et stort, bistrokoselig kjøkken. Spiseenden kler både intime frokoster og store middagsselskaper, mens matlagingsdelen har rikelig med arbeids- og ekspansjonsplass, også
for den mest entusiastiske hobbykokk. Kjøkkenet har vinduer i hele rommets lengde, og doble glassdører gir direkte tilgang til husets lune hovedterrasse, som store deler av året forlenger kjøkkenet ut under åpen himmel.

I SENGEN, PÅ BRYGGEN

I underetasjen finner man ytterligere to gjesterom, sportsbod med utgang til bryggeområdet, og husets hovedbad: et renlinjet og romslig baderom formet som et spa, med frittstående badekar og stor dusj.
Hovedsoverommet har alt; egen peis, og direkte adgang til plen og brygge gjennom doble glassdører. Her kan man sommerstid ligge med døren åpen
og nyte angen av sjø og sangen av bølgeskvulp, eller knitringen fra peisbålet i kalde høstkvelder. Strandstuen utgjøres av hele arealet under terrassen,
innglasset med skyvedører, som når klimaet tillater det, kan åpnes og slik transformere hele stuen til utestue. Her er det rom for både barnebursdag og bryllup, eller kanskje den middelhavsinspirerte hagestuen man gjerne drømmer om i vinterhalvåret?

Underetasjen rommer også en egen skjermet gjestefløy med kjøkken, soverom, oppholds-rom/stue, bad, «walk-in closet,» og egen inngang. Bruksendring er søkt for hele etasjen (p.t. ikke godkjent).

STRAND, DYPVANNSBRYGGE OG SLIPP

Boligens åpenbare kvaliteter til tross, er det tomten og beliggenheten som gjør dette til en unik mulighet. Selve tomten er på rundt 1,6 mål, pent opparbeidet med hage og flere uteplasser for grilling eller et
glass i solen. Tenk så herlig å kunne boltre seg på den deilige stranden?
Dypvannsbryggen åpner for en rekke aktiviteter, som vannski, dykking, seiling, fisking og kanotur, med mer. Den har plass til flere båter, mens det finnes en bøye for de lengste fartøyene. Siden dette er en fjord og dessuten i ly bak selve Madlasandneset (eller Nibbå som kartet sier), er båtene heller ikke eksponert for de verste sjøene. Båtpussen kan gjøres i egen hage, da eiendommen inkluderer egen slipp. Denne kan også sørge for trygg oppbevaring av båter i vinterhalvåret. Forberedelser og eventuell pre-fabrikasjon gjøres i den doble, romslige garasjen.

Vil du se mer av Madlasandnes 142?