Eplehage, sykkelverksted og gode naboer på Mariero

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil, 3D/Foto: K2 Bolig
 

Det er jammen ikke enkelt å velge bolig. Det er så mye man ønsker seg: Et godt og trivelig hjem, men ikke for mye vedlikehold, hyggelige naboer, men også privatliv, nærhet til kultur, shopping og restauranter - uten å bo midt i gryta … Ja takk til alt sammen, tenkte nok OBOS og K2 Bolig da de ble enige om å skape Mariebo.

MARIEBO

Like utenfor Stavanger sentrum bygges nå borettslaget Mariebo: 71 boliger fordelt over 58 leiligheter, 9 rekkehus og 1 firemannsbolig rundt et felles bilfritt uteområde. Miksen av boligtyper skaper et hyggelig miljø med mennesker i ulike aldersgrupper og livsfaser.

ET EKSTRA SOVEROM? REKKEHUS ELLER LEILIGHET?
VALGET ER DITT – ENN SÅ LENGE

Leilighetene er samlet i 3 blokker, eller hus. Byggingen av hus 2 og 3 er godt i gang, og det samme er salget. Nå er vi glade for å kunne annonsere salgsstart av hus 1. Dermed får du en ny mulighet, hvis du var en av dem som ikke rakk å bestemme deg i forrige runde – enten du jakter på en arealeffektiv toroms eller en toppleilighet med drømmeutsikt.
Et viktig prinsipp for planløsningene i boligene er, ifølge arkitekt Gro Lavold i Arkipartner, at stue og kjøkken skal være ett stort rom. Er det for stort for deg, kan mange av boligene få et ekstra soverom ved å redusere stuen. I stue/kjøkkenløsningen er det store vinduer som slipper inn maksimalt med lys.

Alle boligene er vendt mot sør eller sørvest, med gode solforhold. Samtlige boliger har terrasse, veranda eller takterrasse. De private uteplassene er romslige og varierer fra ca. 8 m2 til over 50 m2.

– Flere av leilighetene får en flott utsikt, sier prosjektleder i OBOS, Markus Stensholt, og som vanlig gjelder regelen at jo høyere du kommer, jo bedre blir det. Så sjekk gjerne ut fjerde etasje, hvis du vil drømme deg bort i horisonten!

NABOPRAT OVER EN NYGRILLET PØLSE ELLER EN NYLAPPET SYKKEL

I Mariebo er et godt naboskap mye mer enn det tradisjonellenikket i gangen. Her får dere en stor utendørs fellesgrill, perfekt for sommerfest i borettslaget eller en spontan middag sammen med kjekke folk. Sykkelverkstedet i kjelleren kan benyttes av alle beboerne, og det samme kan den praktiske gjestehybelen i hus 2. Alle som bor her har også
tilgang til et stort fellesrom med enkelt kjøkken og eget uteområde. Samtlige boliger har terrasse, veranda eller takterrasse.

Uteområdene har vært høyt prioriterte fra dag en ved utviklingen av Mariebo. Resultatet er sannsynligvis mye av årsaken til alle de signerte kontraktene de siste månedene. En ting er den allerede nevnte fellesgrillen. I tillegg får du en deilig eplehage, bærbusker og ikke mindre enn tre lekeplasser – blant annet.

SÅNN TENKTE ARKITEKTEN

Ifølge arkitekt Gro Lavold i Arkipartner som har tegnet Mariebo, har de lagt vekt på at boligene og de ulike “leilighetshusene” skal oppleves som ulike, samtidig som de skal fremstå som ett felles prosjekt. Hvert leilighetshus har “hus i huset”. Forskjellig form, farge og høyde gir en leken dynamikk og stor variasjon. Noen hus har saltak og klassisk, liggende vestlandskledning i tre. Andre har flate tak og stående kledning, eller er kledd med tegl.

Mange tenker nok på Mariero som et fredelig og etablert villastrøk like utenfor Stavanger sentrum – og de har helt rett. Samtidig har det de siste årene vokst frem et spennende handelsområde med et omfattende servicetilbud i nabolaget.

Mariebo ligger like ved bydelen Hillevåg, med alt fra helsetilbud til de ca. seksti butikkene på Kilden, ett av byens mest populære kjøpesenter. Bussen til Stavanger går hvert femte minutt, og det tar deg to minutter å gå hjemmefra til bussholdeplassen. Toget er heller ikke langt unna, om du foretrekker å la turen gå på skinner.

OBOS + K2 BOLIG = TRYGGHET FOR DEG SOM KJØPER BOLIG

Det vil nok alltid være litt nervepirrende å kjøpe en ny bolig, enten man er spent førstegangskjøper eller ferdig med livet i enebolig. Når du flytter inn i et borettslag som bygges og forvaltes av OBOS, får du tryggheten i Norges største boligbyggelag på kjøpet. De har skapt gode hjem for nordmenn i
snart 100 år, og den erfaringen nyter du godt av. K2 Bolig er en stor boligutvikler i Stavanger-regionen og godt kjent med nabolaget ditt. Tryggheten i det store, og nærheten i det lokale. Som sagt, her trenger du ikke å velge!

Velkommen til Mariebo!

Vil du vite mer om prosjektet?