Øvre Orknøygate 1:

Luksus og utsikt i Rosenberghuset

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil
Foto: Svein Ove Andersen

Den herskapelige leiligheten i andre etasje, med lysekrone og tre meter under taket, eller toppetasjen, med stolt historie og moderne uttrykk i en nydelig miks? Adressen er uansett upåklagelig.

BISPEBOLIGEN

– Øvre Orknøygate 1 i dag, Eiganesveien 57 før det – bispeboligen eller Rosenberghuset på folkemunne: Kjært hus har hatt flere navn siden det sto ferdig for over 100 år siden. I dag er huset og leilighetene i andre og tredje etasje omfattende restaurert, og resultatet er to sjeldne muligheter i byens mest ærverdige gate. Huset rommer totalt fire leiligheter. To i første, en i andre og en i tredje etasje. De to leilighetene vi nå har for salg er begge praktfulle boliger, gjennomsyret av kvalitet, fra Smith-kjøkken med integrerte hvitevarer fra Witt og Brandt, til den klassiske fiskebensparketten fra Meister i naturoljet eik. Innvendig er begge leilighetene malt i en harmonisk og rolig fargepalett, og utvendig er murfasadene nyrenoverte med Weber fiberpuss.

TRE METER UNDER TAKET I ANDRE ETASJE

Boligen i andre etasje har en fantastisk takhøyde, nærmere tre meter, i alle oppholdsrom. I stua har du åpen peis og utgang til balkong mot Eiganesveien. Vegg i vegg har du en romslig spisestue. De tre soverommene er rause, med rikelig gulvplass. Hovedsoverommet har stor, original stedbygd skapplass og direkte adkomst til nyrenovert bad og toalett, med mikrosement på vegger og gulv og inventar i tidsriktig sort utførelse. Det andre soverommet har behagelig vegg-tilvegg- teppe og kontrastvegg med husets opprinnelige tømmerkonstruksjon. Det tredje soverommet er svært godt egnet til kontor og hobbyrom. Boligen har også et ekstra bad med tilhørende praktisk vaskerom.

FANTASTISK UTSIKT I TREDJE ETASJE

Fra loftsleiligheten har du utsikt i alle himmelretninger og en sjenerøs takhøyde med mønt himling i stue og kjøkken. Leiligheten har tre soverom. Hovedsoverommet har direkte adkomst til bad, og det ene soverommet kan like gjerne bli kontor, atelier eller hobbyrom. Denne boligen har en spennende miks av smijern, murstein, historie og moderne uttrykk. Badet har tidsriktig sort inventar og lekker mikrosement på vegger og gulv, og på gjestetoalettet har du blant annet en flott stedbygd benk i fiskebensmønster. Ved trappeoppgangen har du et eget vaskerom, som like gjerne kan innredes til for eksempel treningsgarderobe.

PRIVAT, SKJERMET HAGE OG EGNE ROM I KJELLEREN

Uterommet rundt huset er nøye planlagt og svært fint opparbeidet. Hver av de to leilighetene i andre og tredje har en egen privat hage og hver sin del av dobbel garasje. I kjelleren disponerer hver leilighet store og gode rom. Rommene har tilstrekkelig takhøyde og dagslys, noe som gir mange
muligheter – for eksempel treningsrom, sykkelverksted eller vinkjeller. Fra bakgården er det egen adkomst både ned i kjeller og opp til leilighetene, et lite historisk nikk fra fortidens tjenestepiker.

Velkommen til visning i Øvre Orknøygate 1!

Øvre Orknøygate 1

Boligtype: 2 leiligheter
Prisantydning: 6 490 000 kr (2. etasje)
og 4 490 000 kr (3. etasje)
P-rom/BRA: 138/138 kvm og 85/87 kvm
+ kjeller og garasje til begge
Soverom: 3
Tomt: 525 kvm
Byggeår: 1913
Visning ved påmelding: 01.06. kl. 16.30–17.30
Megler: Sjur André Svihus, 414 00 400
sjur.svihus@em1sr.no
Finn-kode: 219849388 (2. etasje) se mer HER og
219849370 (3. etasje) Se mer HER