Skal du selge sommerhytta? Kom i gang!

Tekst: Apriil

 

De to siste årene har det norske hyttemarkedet rett og slett kokt. Folk har nytt ferien i eget land, brukt penger de har spart på den lave renta og virkelig fått øynene opp for gode dager på egen hytte.

Eiendomsmegler Harald H. Løndal selger hytter i Alver, Austrheim, Masfjorden og Gulen:

– Vi så et formidabelt salg under pandemien, i likhet med resten av landet. Når det er sagt, har salget av sommerhytter her i Nordhordland egentlig vært godt helt siden før pandemien. 

Når er det best å selge?

– Spørsmålet om når på året det er best å selge hytta, er noe mange lurer på, forteller Harald. – Svaret mitt er at du egentlig kan selge når som helst: Jeg har tidligere solgt flere hytter midt i fellesferien, og i fjor solgte jeg en sommerhytte på lille juleaften. Likevel er det naturlig å tenke at mange kjøpere ønsker å få med seg årets sommersesong. Derfor er det smart å gå i gang med planleggingen så snart som mulig, sier Harald. 

God planlegging er første skritt 

– En prat med megler er et veldig godt sted å begynne, sier Harald. – Jobben vår er tross alt å være gode rådgivere. Vi kan for eksempel hjelpe deg med å vurdere hvilke oppgraderinger du bør prioritere før du legger ut hytta for salg. Mange selgere brenner seg på at de gjør kostbare utbedringer som viser seg å ikke være viktige for kjøper, når de like gjerne kunne klart seg med et strøk maling, noen nye bord i kledningen – eller en ny bålpanne

Selg følelsen av sjø og sommer

– Nærhet til sjøen er selvsagt et stort pluss, sier Harald. Egen båtplass, eller til og med et lite, privat naust, er en kjempefordel, men det betyr ikke alt. Det viktigste er at du viser fram alt det gode en kjøper kan glede seg til, sier han. – Det er ikke sikkert du trenger å bruke penger på å leie inn en stylist, det kommer litt an på hvor godt øye du selv har for detaljer. Invester like gjerne i en bålpanne og tenn den før visningen. Er du så heldig at du har et naust som hører til hytta, finn fram krabbekokeren. Spill på de gode hytteopplevelsene, og vis den rette kjøperen at akkurat din hytte kan bli deres drømmestad!

EiendomsMegler 1

EiendomsMegler 1 er landets største leverandør av eiendomsmeglertjenester, med nesten 1000 ansatte på kontorer over hele landet.

I Bergen har EiendomsMegler 1 fire kontorer: Fyllingsdalen, Åsane, Fana og Bergen sentrum.

Skal du selge sommerhytta?