Skal du selge sommerhytta? Kom i gang, jo før jo heller!

Tekst: Apriil

 

De to siste årene har det norske hyttemarkedet rett og slett kokt. Folk har nytt ferien i eget land, brukt penger de har spart på den lave renta og virkelig fått øynene opp for gode dager på egen hytte.

Eiendomsmegler Merete Seim selger hytter og rorbuer i Askøy og Øygarden, og hun har en tydelig anbefaling til deg som vurdere å selge hytta: Ikke vent for lenge!

– Her i området rundt Askøy og Øygarden selger vi mye enkle hytter og rorbuer, og interessen har vært stor under pandemien, her som i resten av landet. Spesielt fjoråret var helt utrolig: Alt av rorbuer og hytter nær sjøen ble revet vekk, etter til dels ganske heftige budrunder. – Nå om dagen ser vi at trafikken er stor på Finn, med mange som er inne og kikker. Sannsynligvis finnes det mange kjøpere som ikke fikk tak i drømmehytta i fjor, og de står og tripper nå, sier Merete. – Dermed er det smart å få hytta eller rorbua ut på markedet så snart som mulig.

Sørg for sol på bilder og visning

Megleren anbefaler å få planlagt salget slik at du har størst mulig sjanse for fint vær på bildene og visningen: – Selv om det er kjempekoselig å sitte inne med et teppe og en kopp kakao og se på ruskeværet utenfor hyttevinduet, så vil vi se sol og sommer når vi drømmer oss bort på visning eller med en Finn-annonse, sier Merete.

Enkle hytter er populære

– De enkle hyttene og rorbuleilighetene selger godt, sier Merete. Folk vil ha mulighet til å hive seg i bilen og være på hytta på en time, og da vil de først og fremst nyte fine dager ved sjøen eller i båten. Dermed kan standarden på hytta være relativt enkel, med kun det aller mest nødvendigste. Det viktigste er nærheten til sjøen, og tilgang til båtplass eller fine badeplasser i nærheten er selvsagt kjempebra, legger hun til.

God planlegging er første skritt 

– Har du bestemt deg for å selge hytta eller rorbua, er en prat med megler et godt sted å begynne, sier Merete. – Jobben vår er å være gode rådgivere. Vi kan for eksempel hjelpe deg med å vurdere hvilke oppgraderinger du bør prioritere før du legger ut hytta for salg. Mange selgere brenner seg på at de gjør kostbare utbedringer som viser seg å ikke være viktige for kjøper, når de like gjerne kunne klart seg med et strøk maling eller noen nye bord i kledningen. 

Det aller viktigste er hun altså helt tydelig på: – Kom i gang så snart som mulig! Kjøperne er klare, så da gjelder det bare å være først ute med akkurat den riktige fritidseiendommen.

EiendomsMegler 1

EiendomsMegler 1 er landets største leverandør av eiendomsmeglertjenester, med nesten 1000 ansatte på kontorer over hele landet.

Meglerne på Askøy-kontoret i Kleppestøvegen 2 selger boliger og fritidseiendommer på Askøy og i Øygarden.

Skal du selge sommerhytta?