Til deg som vil bo i sjøkanten

Tekst og foto: Apriil  |  Illustrasjoner: Ensign

Dette er til deg som vil ta noen padletak i kajakken før frokost, rusle ned til sjøen med kaffekoppen eller kose deg med kafeer, restauranter og turområder i den nye bydelen i øst. Velkommen til Sjøtunet på Lervig Brygge. 

I gangavstand fra sentrum, nede ved sjøen i Stavanger øst, vokser den nye bydelen Lervig Brygge fram. Det attraktive boligområdet byr blant annet på havnepromenade, bystrand, restauranter, barnehager, butikker, idylliske turområder og gåavstand til sentrum. Nå er byggingen av Sjøtunet i gang, det neste trinnet av utviklingen av Lervig Brygge. Prosjektet består av 3 boligblokker, A, B og C, og bygg A og B blir innflyttingsklare i løpet av året. 

SVÆRT GODT SALG

– Lervig Brygge er enormt populært, og dette prosjektet har også solgt veldig bra. Vi har solgt nesten en leilighet i uka den siste tiden. Folk er svært begeistret for beliggenheten ved sjøen, de fantastiske turområdene og den korte avstanden til sentrum, forteller Leiv Inge Stokka i EiendomsMegler 1 som selger prosjektet for utbygger Selvaag Bolig. 

– Sjøtunet har kjekke leiligheter i flere størrelser og passer for både unge og voksne. De aller fleste vil trives godt i dette området, fortsetter eiendomsmegleren.

GODE SOLFORHOLD, LYS OG UTSIKT

Det er Arcasa arkitekter som står bak utformingen av Sjøtunet. Det var også disse arkitektene som i sin tid hadde reguleringen for Lervig Brygge. Sivilarkitekt Jenny Öryd har jobbet tett på prosjektet.

– Vi begynte med de to første punkthusene ytterst mot sjøen. Nå er også Sjøtunet i gang, med bygg B nærmest sjøen. Bygg A er et lengre bygg som ligger like bak. Begge får gode solforhold, mye lys og store fine private takterrasser på toppen, sier hun.

I bakkant av Sjøtunet ligger Bygg A og danner en slags ryggrad mot veien. De andre to byggene, bygg B og C, ligger foran og helt ute i sjøkanten. Bygg A kles med tegl mens bygg B og C kles med sorte og hvite fasadeplater for å myke opp uttrykket og bryte ned volumet. Det gir en lett og fin fasade ut mot sjøen, sier arkitekten videre. 

– Farge- og materialvalget skaper dermed en overgang fra fasadematerial og farge fra boligprosjektet Lervigpynten, som ligger på nordsiden av tomten. Ved balkongene blir det også innslag av trekledning på bygg B og C for å bryte opp fasadene og gi en varme til uteplassene.

 

STORE OG SMÅ LEILIGHETER

Prosjektet består av en god boligmiks av små og store leiligheter med ett til tre soverom. Mesteparten av leilighetene er enten hjørneleiligheter eller gjennomgående, og får dermed lys inn fra to himmelretninger. Arkitektene har også tegnet inn store vinduer for å sikre best mulig lys og utsikt. Alle leilighetene får god uteplass, enten med balkong eller markterrasse. I tillegg til kjekke sjønære leiligheter, får kjøperne tilgang til to gjesteleiligheter i A-bygget. Det er også tegnet inn selskapslokale i 1. etasje i bygg A
og parkeringskjeller under byggene med direkte tilgang til boligene. 

 

STRANDPROMENADE

– Boligene har 1, 2 eller 3 soverom med åpen stue- og kjøkkenløsning. Dette allrommet er romslig i alle boligstørrelsene, sier Öryd. 

Utendørs har landskapsarkitekter skapt et luftig tun mellom byggene, med gode, attraktive oppholdssoner og lekearealer med gangforbindelser over gårdstunet.

– Her flytter man inn i et veldig fint område med en offentlig strandpromenade som knyttes inn til tunet mellom boligene. Selv om både leilighetene og prosjektet er fint i seg selv, er den aller største kvaliteten å bo så nær sjøen. 

FORNYING AV BYDELENE

Lervig Brygge er en del av Urban Sjøfront, det offentlige og private samarbeidet hvor private eiere og Stavanger kommune sammen utvikler og bygger ut bydelen. Tidligere industriområder er transformert til parker og grøntarealer, og stadig flere barnefamilier velger å bosette seg i området. Med Sjøtunet blir også promenaden ved sjøen forlenget rundt Lervig Brygge. 

NÆRMERE NATUREN
– Jeg er veldig begeistret over endringene som er gjort i dette gamle industriområdet. Det er en veldig fin tanke å knytte menneskene nærmere naturen.  

– Salget er godt i gang for bygg A og B. Ta kontakt for en visning på tomta eller kom innom oss på Forus nybygg for å se modellen som er laget av prosjektet. Det er bare å glede seg til dette blir innflyttingsklart til vinteren, avslutter Leiv Inge Stokka i EiendomsMegler 1.  

Velkommen til Sjøtunet på Lervig Brygge!