Snart innflyttingsklart i sjøkanten på Sølyst

 

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil . Bilder: Hilde M. Dalman, Apriil og Stian Dirdal. Illustrasjoner: AD Moment
 

Nå kan du selge eneboligen i et godt marked og flytte til idylliske Sølyst. 
I sommer står helt nye leiligheter klare for innflytting. Det er gode tider i boligmarkedet om dagen. Kjekke familieboliger som nå legges ut til salgs i Stavanger og Sandnes går raskt unna, og meglerne opplever stor pågang med svært mange påmeldte til visning. Mange av boligene selges allerede dagen etter visning – gjerne over prisantydning. Midt i dette gode markedet nærmer de nye leilighetene på Sølyst seg innflytting. – Snakk om god timing!

Livet ved sjøen!

Prosjektet nærmer seg ferdig utbygd, så her trenger du ikke vente lenge på at leiligheten skal bli ferdig. Rundt halvparten er allerede solgt, men vi har fortsatt mange fine leiligheter igjen, enten du ønsker penthouse på 150 kvadratmeter, ettroms på 39 eller rekkehus for familien, sier prosjektdirektør Kjersti Alvik Kulleseid i Nordr Eiendom, tidligere Veidekke, som bygger ut boligprosjektet på Sølyst.

Småbåtene ligger på rekke og rad og er snart klare for en ny sesong på sjøen. Like bak båthavna ligger det nye boligprosjektet som snart er ferdig i det maritime miljøet på Sølyst. De nye boligene i Stavangers havnebasseng får en vakker beliggenhet – vendt mot byen, sør og vest. Her kan du nyte solen fra terrassen eller balkongen, rusle ned til havna og se på båtene, eller ta deg en dukkert på badeplassen under brua. Med sjøen foran og en gammel og frodig løvskog bak, bor du lunt og beskyttet mot den kalde vinden fra nordvest.

Unik beliggenhet

– Beliggenheten er unik. Boligene ligger helt nede ved sjøen, med store balkonger og gode solforhold, og flere av leilighetene får sjøutsikt, sier eiendomsmegler Olav Kristensen i EiendomsMegler 1.
– Utbygger har også vært raus med materialer og detaljer, og prosjektet ser veldig flott ut, fortsetter han.

Utbyggingen av Sølyst startet som en konseptkonkurranse som Nordr vant sammen med Link Arkitektur. Målet for grunneierne som solgte den 11 mål store tomta var at det nye boligområdet skulle tjene Sølyst og miljøet på den lille øya best mulig. Det skulle være grønt, frodig og luftig, med boliger som passet inn i helheten. Resultatet er 57 nye boliger sentralt i Stavanger: 37 leiligheter fordelt på tre bygg og 20 rekkehus i tomtas randsone. Bussen går ca. hvert 8. minutt, og 6 minutter senere er du i Stavanger sentrum. På Sølyst kan du bo tilbaketrukket og usjenert i grønne og sjønære omgivelser, med flotte turområder og badeplasser. Boligene ligger midt i solen, med utsikt mot byen og innseilingen til Stavanger.

Grønt og bilfritt!

Prosjektet består av tre såkalte punkthus i fire etasjer, i tillegg til rekkehus i tre boligrekker. Boligene er plassert rundt et bilfritt tun med lekeplasser og grøntområder. Leilighetene varierer fra 40 til 150 kvadratmeter og passer for folk i ulike livsfaser. Rekkehusene har to ulike størrelser, ca. 110 og ca. 130 kvadratmeter. De er på to etasjer og har tre soverom. Alle boligene på Sølyst har store vindusflater som tar inn dagslyset, sola og den nydelige utsikten.

Terrasser, balkonger, utsikt og sol skal øke trivselen i det nye boligfeltet på den koselige øya Sølyst. Rekkehusene har terrasse på begge sider, i tillegg til balkong og hage. Alle leilighetene har sør- eller vestvendte terrasser.

Fine uteområder

Utbygger også gjort seg ekstra flid med uteområdene. Alle boenhetene får parkering under bakken og hele området blir bilfritt. Store grønne friområder og små gangveier omringer boligfeltet. I tillegg til felles tun for boligene, er det gode lekeområder for barna, med både lekeplass og balløkke. På balløkka kommer en egen trimpark for de som vil ta i litt mer.

Kan du kjøpe før du selger?

Optimismen stiger i regionen. Det er lave boliglånsrenter, og boligmarkedet går godt både når det gjelder pris og omsetningstid.
– Det er bra aktivitet i markedet, og akkurat nå er det ingen stor risiko med å kjøpe før du selger. Vi har veldig godt besøk på familieboligene, spesielt eneboliger og rekkehus, sier Sverre Dahle, regionsjef i EiendomsMegler 1 Stavanger. Det samme sier eiendomsmegler Marianne Thu Salvesen på Hundvåg-kontoret:
– Det er rett og slett kamp om boligene her på Hundvåg, sier hun. Vil du oppleve det nye boligprosjektet på Sølyst? Ta kontakt med meglerne som selger boligene og få en omvisning på det fine området. EiendomsMegler 1 hjelper deg også med verdivurdering og salg av din eksisterende bolig, samt spørsmål om finansiering gjennom SpareBank 1 SR-Bank. Gjør deg klar til å gå ut med kajakken en stille morgen. Finn den beste badeplassen. Eller nyt kveldssola på Sølyst. Velg en bolig der hverdagen føles som ferien på sommerhytta

Vil du vite mer om prosjektet?

Ring Olav Kristensen. Tlf: 900 86 442