Staselig villa ved Mosvannsparken

Tekst: Apriil
Bilder: ED Foto AS

For 90 år siden kunne de første eierne flytte inn i et nytt, herskapelig hus i Holbergs gate 20. Siden den gang har små og store skapt historie, levd sine liv og hatt gode dager i denne ærverdige boligen. Nå er huset til salgs. Kanskje det skal få bli et et godt hjem for deg og dine?

I dag kaller vi det gjerne Bokkaskogen, dette hyggelige lille nabolaget som ligger så fint til ved Mosvannsparken, skjermet fra Madlaveien og bare en liten spasertur fra sentrum. Holbergs gate 20 ligger på hjørnet av kvartalet, omgitt av gode naboer, fredede trær og fuglekvitter.

MASSE PLASS TIL HVERDAG OG FEST

Den store eneboligen strekker seg over fire innholdsrike etasjer, med stor takhøyde og åpne, luftige rom. Husets første etasje rommer peisestue med utgang til balkong, spisestue og et nytt, romslig kjøkken med god plass til å samles ved kjøkkenbordet. Dagens eiere har satt inn stilriktige dører mellom alle sonene. Dermed blir hele etasjen både svært fleksibel å bruke, og enklere å varme opp på kalde dager. Tregulvet i klassisk fiskebensmønstret parkett er originalt fra da huset ble bygget, og minst like fint i dag. Etasjen rommer også et nytt, tidløst bad med et praktisk vaskerom vegg i vegg.

Opp trappa kommer du til soveromsfløyen: Tre lyse, lekre soverom med masse skapplass. Hovedsoverommet har utgang til en egen balkong, nydelig på varme sommermorgener. Etasjen inneholder også et nytt, lyst bad og et godt oppholdsrom som gjerne kan bli et fjerde soverom om dere har behov for det.

Helt øverst får husets former virkelig komme til sin rett, i en romslig loftsstue med spennende vinkler og god plass til både leksepult, tv-krok og seng.

Til slutt kommer turen til kjelleren. Dagens eiere har senket hele etasjen og bygget et stort, åpent rom med tilhørende bad. Selv har de brukt dette rommet som kontor og atelier, men det kan like gjerne bli en hyggelig kjellerstue eller en liten leilighet for en tenåring med behov for privatliv.

MEGET GOD STAND

Med på kjøpet får du historien fortalt gjennom de sprø, gulnede papirene fra 1932, med ferdigattest fra feieren og husleiekontrakt på 50 kroner måneden. Og – du får en minst like stor dokumentasjon fra dagens fagfolk: Boligen ble nemlig betydelig oppgradert i 2006, både utvendig og innvendig. Røropplegg og elektrisk anlegg er nytt, og ny drenering er på plass. Yttertaket og alle vinduene er skiftet.

Dette er rett og slett et hus i meget god stand, med vegger fulle av historie og alt du trenger for et godt liv i 2022.

Velkommen til visning i Holbergs gate 20!