Et løft på Nærbø

Tekst: Apriil  |  Foto: Asle Haukland

Når historie møter framtid, industri møter arkitektur og enboligbygger har et hjerte som banker for Nærbø, ja, da får du Trelasttunet. Til våren står boligprosjektet ferdig i kvartalet som har bidratt til et løft av Nærbø sentrum. 

Dette er historien om en sentral eiendom på Nærbø. En eiendom som rommet hjørnesteinsbedriften Nærbø Trelast, som drev stort i bygda
gjennom hele mellomkrigstiden. Det er også historien om en eiendom som blant annet har huset refleksproduksjon gjennom Jæren industripartner. Og en historie om en boligutvikler som skapte nye muligheter på den historiske eiendommen.

ET FLOTT PROSJEKT

Bak prosjektet står Arild Aadnesen sammen med Jærentreprenør. Aadnesen har selv vokst opp på Nærbø og synes det er kjekt å være med å bidra til utviklingen av Nærbø sentrum.I dag er han stolt over hva de har fått til og stolt over transformasjonen i det historiske kvartalet. 

– Jeg har drevet i bransjen i 25 år og har bygget nesten 200 leiligheter, samt noen næringslokaler, på Nærbø og Bryne. Dette er det flotteste prosjektet jeg har vært involvert i, forteller Arild Aadnesen. 

Og han har god grunn til å være stolt. Når det siste bygget står innflyttingsklart til våren, er også hele kvartalet ferdig utviklet. Her blir det ingen byggeplass i lang tid framover, maskiner, stengte gater eller sprengninger. I stedet flytter nye beboere inn i moderne, stilige leilighetsbygg vendt mot et lekkert atrium med beplantning, stier, lekeplass og benker. 

TEGL, TRE OG GLASS

De tre leilighetsbyggene som utgjør Trelasttunet er utformet med et ønske om å ta vare på historie i samspill med moderne design. Organiske, myke former og materialvalg i tegl, tre og glass skal gjøre at prosjektet ikke bare ser innbydende ut i dag. Det vil også stå seg like fint og vedlikeholdsfritt de neste 25 årene. 

– De som kjøper her får flotte leiligheter til fornuftige priser i et oppgradert og fint område. Prosjektet har en tøff arkitektur, men det er også skikkelig stilig inne. Jeg vil anbefale folk å ta en tur for å se, sier Monica Mørk Aase i EiendomsMegler 1 Nærbø, og fortsetter:

– Prosjektet tilbyr lyse leiligheter med høy standard, smarte og gjennomtenkte planløsninger og et svært fint uteområde. Flere av leilighetene får også forstue, gjestetoalett og eget vaskerom. Vi har fremdeles noen ledige endeleiligheter med ekstra vindu og mye lys.

VARIERTE STØRRELSER

Trelasttunet huser totalt 48 leiligheter og to næringslokaler fordelt på tre bygg. Bygg A er utsolgt og innflyttet. I bygg B er det noen få igjen, mens bygg C ferdigstilles til våren. C-bygget består av totalt 17 leiligheter som varierer mellom 76 og 168 kvadratmeter. De har høy standard med blant annet vannbåren varme, Norema-kjøkken og store terrasser. Med et godt boligmarked, er det heller ikke så vanskelig å selge eksisterende bolig, mener Mørk Aase.  

– Vi har en enorm etterspørsel etter eneboliger på Nærbø. Mange av kjøperne i Trelasttunet er godt voksne og sitter med eneboliger fra før. Det gode markedet gjør at de fleste enkelt kan selge eneboligen sin for en lettere og vedlikeholdsfri hverdag i Trelasttunet. 

SENTRAL BELIGGENHET

Den sentrale beliggenheten gjør området spesielt attraktivt for alle som ønsker å bruke sentrum. Her får du gåavstand til apotek, bank, sportssenter og flere matvare- og klesbutikker. Hverdagshandelen tar du på Amfi Nærbø - med over 30 butikker og virksomheter. Og ønsker du et bedre tilbud, har du gode tog- og bussforbindelser til Stavanger eller Egersund nesten rett utenfor døren. Er du glad i tur og natur, har du mange veier å gå. 

NATUREN TETT PÅ

Hold deg aktiv med en formiddagstur i Sveineskogen eller Pyttaskogen, og ta med familien på en lengre strandtur en stille soldag. For den eventyrlystne vil områdets mange strender kunne by på utallige muligheter som kiting, surfing, svømming, turgåing eller solbading på Orre, Bore eller Refsnesstranda. For boligutvikler Arild Aadnesen går en lang reise mot ferdigstillelse. Siden overtakelsen av eiendommen i 2015 har det tatt sju år for å overlevere det ferdige prosjektet. 

– Hele området har fått et stort løft. Som nærbøgutt selv har det vært ekstra kjekt å bli med og utvikle Nærbø sentrum. Det har vært en lang prosess, men jeg er så utrolig stolt av resultatet. 

Vil du vite mer om prosjektet?

Ring Monica Mørk Aase, tlf: 94 13 38 58