Det naturlige valget på Nærbø

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil
Foto: Asle B. Haukland 
 

 

– Skal du selge bolig i Hå, ja, da velger du Monica Mørk Aase eller Charlotte Ødegård!
De to meglerne utgjør EiendomsMegler 1 Nærbø og selger boliger over hele kommunen.

– Vi gleder oss til et spennende nytt år med mange boligsalg her i Hå, sier avdelingsleder Monica Mørk Aase, som megler fra lokalkontoret på Nærbø sammen med Charlotte Ødegård. Sistnevnte var også med å åpne kontoret i 2014. – Vi har overlappet hverandre mye de siste årene. Begge har vært hjemme i permisjon med barn. Nå er vi begge tilbake og er klare for mer fart på nyåret, fortsetter hun.

GOD LOKALKUNNSKAP

EiendomsMegler 1 Nærbø Jærmegleren er nabolagsmegleren som kjenner alle. I ryggen har meglerne støttefunksjoner og hele SR-Bank-apparatet. Selv har de lang erfaring, kompetanse, lokalkunnskap og kjennskap til boligmarkedet. På Nærbø vet folk vet hvem meglerne er, og meglerne vet hvor folk bor og hva som er kjekt i akkurat deres nabolag.

Vi har en stor fordel med å bo og jobbe så nært der folk bor. Charlotte er oppvokst i Sirevåg og bor på Nærbø. Hun kjenner Jæren ut og inn. Jeg er fra Haugesund, men har bodd på Varhaug i sju år og blitt skikkelig lokalpatriot. Det er kjekt å selge bolig fra mitt eget nærmiljø. EiendomsMegler 1 Nærbø Jærmegleren har siden starten vært samlokalisert med SpareBank 1 SR-Bank. Nå skal flere bankrådgivere samles på Varhaug og Bryne, fordi samlokaliseringen gir et større fagmiljø. – Vi dekker jo hele Hå kommune, og selger boliger fra Sirevåg i sør til Nærbø i nord. Selv om det er trist at gode kollegaer flytter, vil det gode samarbeidet fortsette videre.
Med megleren så tett på der folk bor, er det lettere å stikke innom for gode råd. Vi har også et stort nettverk og kjenner lokalmiljøet vi jobber i.

BOLIGMARKEDET BEDRE ENN I FJOR

Året 2020 ble alt annet enn meglerne på Jæren så for seg. Mens verden stoppet opp i mars, kom boligmarkedet fort på beina igjen. – Når vi legger dette spesielle året bak oss, ser vi at 2020 har vært mye bedre enn 2019. Så langt i år er det solgt 378 enheter i Hå, mot 336 året før. Det viser at vi har et stort boligmarked i kommunen.

"Livet er veldig godt på Jæren. Jærbuen har beina godt plantet på jorda og er reale og hyggelige."

Mørk Aase har jobbet i EiendomsMegler 1 siden 2008 og har vært innom kontorene både i Haugesund og på Ålgård. Det er ingen tvil om at det er på Jæren hun vil bli. – Livet er veldig godt på Jæren. Jærbuen har beina godt plantet på jorda og er reale og hyggelige. Det trives jeg med. Og så har jeg en jobb jeg elsker! Kjøp og salg av bolig er noe av det største folk gjør i livet. Jeg er heldig som får lov til å lose dem gjennom det på en trygg måte.