Godt hyttemarked:

Nå vil vi til Sørlandet

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil . Foto: Shutterstock og Unsplash
 

Med et hyttemarked i full fyr, er tiden nå inne for å selge sommerhytta. På Sørlandet har meglerne lang venteliste av kjøpere som venter på den rette ferieboligen.

HØYT TRYKK

– Det er et helt spesielt godt marked! Vi har sjelden opplevd så høyt trykk, forteller Marius Thorkildsen Kjørkleiv, avdelingsleder i EiendomsMegler 1 Lyngdal. Han sitter i bilen mellom to hyttevisninger og er overveldet av responsen i markedet. – Kjøperne er veldig klare, de byr over hverandre og forsøker å kuppe hyttene før de legges ut for salg, ler han.

GODE TIDER

Som megler opplever han altså gode tider på Sørlandet. Samtidig skriker markedet etter flere objekter.
– Vurderer du å selge hytte på Sørlandet, er dette tidspunktet å gjøre det på. Vi er midt i en unormal tid med kjøpere på venteliste. Enkelte hytter går flere hundre tusen over takst, fortsetter Kjørkleiv.

For de aller fleste er vintersesongen over og skiene pakket vekk. Nå drømmer vi om varme dager, grilling på terrassen, fisketur i båten og krabber i teinene. Alt dette får vi på fine dager på Sørlandet.
– Vi vet at rogalendinger er veldig glade i å feriere på Sørlandet. De er også våre mest ivrige hyttekjøpere. Samtidig ser vi at også sørlendinger kjøper hytter i egne fylker.

De små sørlandskommunene Farsund, Mandal og Lindesnes dobles i innbyggertall i sommermånedene. Allerede i april– mai fylles hyttene opp av soltørste vestlendinger.

HYTTER VED SJØEN

I et spesielt år med avstand til hverandre, regler, tiltak og hjemmekontor, lengter vi litt ekstra etter sommer, bølgeskvulp, reker, sol og barna som ligger med hodet utenfor brygga og kikker på krabbene. I tillegg legger vi pengene igjen hjemme.
– Folk ser at det ikke blir utenlandsferie i år heller og bruker heller pengene på en investering som varer. Trenden er at hytta skal være så ferdig som mulig og klar til overtakelse med en gang.

Hyttekjøperne er forskjellige, noen ønsker eiendommer som ligger litt for seg selv, andre vil ha luksus og en del vil være i et hyttefelt med fellesområder og båtplass. Men felles for alle sammen: Jo nærmere sjøen, jo bedre!
EiendomsMegler 1 var i fjor den største hyttemegleren vest for Kristiansand. I fjor solgte landets største meglerhus hele 33 prosent av alle hyttene ved sjøen i dette området.  

 

TRYGT VALG

– Det at EiendomsMegler 1 er såpass store i området, gjør at vi møter de fleste interessentene og har god kontakt med aktuelle kjøpere. Det kan gi en ekstra trygghet for de som skal selge, samtidig som kjøperne vet at vi kjenner området vi selger i, sier Kjørkleiv.

– Akkurat nå selger vi også mye hyttetomter. Folk tenker langsiktig og finner et sted de vil trives på sikt. Ta kontakt med oss hvis du har noe til salgs på Sørlandet. Vi har mange interesserte som gjerne vil komme og se, sier han.

– EiendomsMegler 1 har meglerkontorer langs hele kyststripa i sør, slik at kundene finner lokalkjente meglere både i Flekkefjord, Farsund, Lyngdal, Mandal, Kristiansand og Grimstad. Felles for hver eneste megler på Sørlandet, er at de elsker skjærgården og området de jobber i. Vurderer du å selge hytta, er ingen meglere bedre enn Eiendomsmegler 1, avslutter han.

Selge hytta? Ta kontakt!