– Ikke vent med boligsalget

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil Stavanger 
 
 

Kjøperne står i kø for å sikre seg de kjekkeste boligene. Siden nyttår har salget skutt i været, og boligene selges i snitt på 10 dager. Optimismen stiger i regionen. Det er lave boliglånsrenter og kanskje begynner vi smått å se en ende på pandemien. Dagens boligmarked går i alle fall svært godt. Prisene går opp, omsetningstiden går ned.

KAN DU KJØPE FØR DU SELGER?

 

– Det er bra aktivitet i markedet, og akkurat nå er det ingen stor risiko med å kjøpe før du selger. Vi vet at boligen blir solgt. Hvis du vurderer å selge, er det bare å kaste seg rundt. Ikke vent til våren. Kjøperne er der nå, sier Sverre Dahle, regionsjef i EiendomsMegler 1, og utdyper: – Vi har veldig godt besøk på familieboligene, spesielt eneboliger og rekkehus. Det er likevel viktig å prise rett. Blir vi for tøffe på pris, sier markedet nei.

KAMP OM BOLIGENE

 

Færre boliger i omløp gjør også sitt til at det blir kamp om de gode objektene. Stadig oftere opplever meglerne mer enn 10 påmeldte til visning, budrunder og salg over prisantydning. – Det er rett og slett kamp om boligene her på Hundvåg, forteller eiendomsmegler Marianne Thu Salvesen på Hundvågkontoret. – Vi har lite for salg og veldig mange påmeldte til visning. Boliger som er ferdig oppusset går med en gang. Det samme gjør de boligene som trenger totalrenovering. Selv opplever hun tempoet som kjekt og spennende og gleder seg over høy interesse for det hun legger ut.
– Det skal lite til for å glede en megler. Folk på visning og et bud, så er dagen reddet!

ENEBOLIGER I SANDNES

 

Også i Sandnes er det mange kjøpere i boligmarkedet. Eiendomsmegler Krister Stangeland Trones solgte åtte boliger i januar. Til nå i februar har han solgt seks. – De fleste boligene blir solgt med en gang. Eneboliger er
veldig populært, men også rekkehus og leiligheter får godt besøk. Vi ser også at boliger som ikke ble solgt i fjor nå blir relansert og solgt.

I perioden 1. januar til 15. februar ble det solgt totalt 558 boliger i Stavanger og Sandnes. I snitt tar det nå 10 dager å selge eiendommer som er nye i markedet i år. For samme periode i fjor, tok det i snitt 61 dager å omsette en bolig. I samme periode i fjor gikk 70 prosent av boligene under prisantydning. Så langt i år selges 70 prosent over eller på pris.

 

– Vi ser nok at det nye som legges ut nå, får en lavere snittid enn i fjor. Totalmarkedet går ned, det er færre boliger til salgs og høyere tempo. Hvis noen tenker på å selge nå, er det ingen vits å vente til plenen er grønn. Kjøperne er der nå, sier Dahle.

Vurderer du salg? Kontakt oss!

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Obligatoriske felter er merket med *
Ønsker du et tilbud på lån?

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.