Meglerne som kjenner Sotras hemmeligheter

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil Stavanger Foto: Mats Lie
 
 

Boligprisene skyter i været i de store byene, men også mindre steder merker oppgangen. I Øygarden har prisene steget med 8 prosent – og salget går raskere enn før. Det gleder sotrameglerne.

LOKALKUNNSKAP SKAPER TILLIT

– Å, hei. Er det du som er megleren? Vi kjenner foreldrene dine.
Hilde Anglevik Gjeitanger og Merete Seim ler. De oppsummerer hvordan det er å jobbe som sotramegler, et trygt og godt sted der folk kjenner
hverandre og foreldre møtes på fotballbaner og i treningshaller.
– Jeg er oppvokst rett her borte, vi bor her begge to og er en del av lokalbefolkningen. Da kjenner vi også områdene bedre enn bymeglerne som kommer over brua. Jeg tror det skaper tillit hos folk, mener Anglevik Gjeitanger. – Når vi bor her selv har vi mye til felles med kundene våre. Jeg opplever at det gir en tillit i kundemøter, sier Seim.

POPULÆRE HYTTEOMRÅDER

– Vi har en vakker natur, nærhet til byen og tilgang til alt vi trenger. Det gjør nok at en del er interessert i hytter her, sier Seim. – Vi tenker også at det er en stor fordel for både selgerne og kjøperne at vi bor midt i deres hyttemarked. Da er vi lett tilgjengelige, kan enkelt holde helgevisninger og vet mye om områdene de er interesserte i, svarer Gjeitanger. Sammenlignet med fjoråret har det også vært en markant prisøkning på boliger i Øygarden med over 8 prosent i snitt. Flere boliger er solgt på, eller over, prisantydning. Den store vinneren er rekkehus. I perioden september til mars har hele 40 prosent av rekkehusene gått over pris. Også eneboliger selges nesten dobbelt så fort som i fjor. 29 prosent av dem går over prisantydning.

– For oss som jobber her føles markedet stabilt. Det er stor konkurranse om kundene, og kommunen har færre boliger til salgs. Da er det en fordel å være lokalmegler, mener sotrameglerne.

 

Bilde: Hilde Anglevik Gjeitanger, Eiendomsmegler MNEF

VIKTIG LOKALKUNNSKAP

Etter å ha bodd på Sotra i mange år, og solgt flere boliger på øya, har de solid kunnskap om området. De vet hvor det er trivelig å bo, hvem som blir de nye naboene, hvilken kjøpmann som har best utvalg og hvilken strand som er mest barnevennlig. – Mange kan selge et hus, men vi kjenner de små hemmelighetene, perlene og de fineste stedene, sier
Anglevik Gjeitanger.

Mens boligprisene skyter i været flere steder i landet, stiger prisene også på mindre steder som i Øygarden kommune. Fra september og ut mars
ble det solgt totalt 256 boliger i Øygarden. Det er omtrent like mange som i fjor. Totalt selges 29 prosent av boligene over prisantydning. Selv om antall solgte boliger er på samme nivå som i fjor, har omsetningstiden gått en del ned. I samme periode i fjor tok det i gjennomsnitt 102 dager å selge en bolig. Nå er gjennomsnittet 72 dager.

Raskest går fritidsboligene. I fjor tok det hele 165 dager å selge en hytte. Nå er tiden 54 dager i snitt.

 

Bilde: Merete Seim, Eiendomsmegler MNEF

HVORFOR VELGE EIENDOMSMEGLER 1 SOTRA/ØYGARDEN

Lokalkjente meglere med godt boligsalg og mange års erfaring.