Sørlandet:

Innholdsrik fritidsbolig med historie i Loshavn

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil
Foto: André Martinsen, Hjort Media

Sommerferiene som aldri tar slutt. Lyden av unger som ler i alle etasjer. Nytrukket fisk som freser i panna. De varme kveldene der ingen går og legger seg. Har du en drøm om å samle alle vennene eller hele storfamilien i et paradis på Sørlandet? 

På brygga i Loshavn, det deilige lille feriestedet sørøst på Lista, ligger et gammelt pensjonat med til sammen hele 14 sengeplasser, 6 bad og 3 store stuer. Nå er eiendommen klar for et nytt kapittel, som feriebolig for to vennefamilier, for eksempel, eller besteforeldre, unger og barnebarn som vil
ha et sted å være sammen. 

Plass til alle 

Pensjonateventyret startet i det som i dag kalles gjestehuset, da Victor Wilhelmsen og kona Bolette kjøpte huset på slutten av 1920-tallet. 30 år senere kjøpte de nabohuset og utvidet virksomheten, og gjestene kom trofast hvert år helt fram til 1970-årene. 

I dag rommer gjestehuset tre soverom med hvert sitt private bad, og en stor peisestue som kan brukes som oppholdsrom, møterom eller ekstra overnatting, alt etter behov. Vegg i vegg har du en stor og praktisk bod med plass til sportsutstyr, utemøbler og alt det andre dere trenger å lagre.

Hovedhuset

Hovedhusets første etasje inneholder to stuer, toalett, et romslig og moderne kjøkken og en praktisk grovinngang. I andre etasje ligger to gode soverom med hvert sitt bad og en stor gang med plass til en liten sittegruppe, for eksempel. Øverst ligger det enda to soverom, og et stort bad med dusj, badekar og toalett.

Lunt og trivelig

Loshavn 28 eies i dag av en lokal bedrift som bruker eiendommen som representasjonsbolig for sine kunder. Bedriften har renovert begge byggene, og eiendommen fremstår som svært godt vedlikeholdt både innvendig og utvendig.

På baksiden av byggene ligger en lun og trivelig uteplass, perfekt for skalldyrfesten eller barneselskapet. De som heller vil dingle med beina setter seg på brygga på forsiden og drøser med andre glade feriefolk som går forbi. Båtplass langs kaien følger med eiendommen, og kaien er dyp nok til også litt større båter. 

Sommerferie på Sørlandet 

Skulle dere bli leie av å hoppe i sjøen fra holmene ved huset, drar dere og bader på Lomsesanden, den langgrunne sandstranden som ligger et par kilometer unna. Ellers er både Lista fyr og det norsk-amerikanske miljøet “American Lista” populære turmål. Farsund, med det dere trenger av butikker, ligger 7 kilometer unna. Men – skal vi være helt ærlige, er sjansen stor for at dere blir værende “hjemme” og nyter freden, roen, sola og kanskje en skål jordbær på brygga. 

 

Velkommen til Loshavn!

Se mer av boligen!