Tekst: Apriil – Foto: ED Foto AS

Solrik hagedrøm ved Møllebukta

I villastrøket over den populære badeplassen, sørvestvendt og solrikt, ligger en stor enebolig og ønsker velkommen. Til tross for en velholdt fasade, innbydende inngangsparti med skifertrapp og hollandsk, glassert takstein, er det ikke selve huset som først fanger oppmerksomheten: Det gjør den 1 263 kvadratmeter store, parkmessig opparbeidede hjørnetomta, der den ligger skjermet av hekker og trær og med en plen som skapt for store hageselskap eller barnelek.

Alt på ett plan

Selve huset er fint holdt, men trenger noe modernisering. Planløsningen er praktisk, og fra entreen stiger du inn i en langsgående gang, med oppholdsrom i den ene enden og sovefløy i den andre. 

Oppholdsrommene starter med biblioteket – eller den lille stuen –et lyst og fint rom med store vinduer og franske glassdører ut mot terrassen og den fantastiske hagen. Fra biblioteket går du rett inn i hovedstuen, som også er holdt i lyse farger, med ildsted i hvit tegl og eikeparkett. Rommet domineres av gulvareal og store vindusflater med utsikt mot hage og Hafrsfjord. Her er det rikelig med plass til det meste av møbler, tumleplass for smårollinger – eller begge deler.   

Den romslige spisestueavdelingen har inngang til kjøkken gjennom en praktisk skyvedør. Selve kjøkkenet er innredet i hvitt og bondeblått, med plass til kjøkkenbord og store gode vinduer. Alle fellesrommene har solid eikeparkett.

Sovefløyen inneholder tre gode soverom med store vinduer, tregulv og stedbygde skap. Fra soveroms-gangen er det også tilgang til en liten luftebalkong. I denne delen av huset ligger også badet. 

Enormt potensial

I kjelleren er det innredet gang, kjellerstue med peisovn og vaskekjeller med egen utgang. Kjelleren har stort potensial i form av flere uinnredede rom som kan bli alt fra sløydverksted og ølbryggerrom til gjesterom, hjemmekino eller andre oppholdsrom. Kun fantasien setter grenser! Skulle du mot formodning mangle lagerplass, kan du alltids ta kryploftet i bruk.

Fra en av kjellerbodene kan du gå rett inn i garasjen. Med fjernstyrt åpner på garasjeporten, kan du komme hjem og tømme bilen for varer på den verste av høstdager uten å få en dråpe regn på brillene.

Sentralt og fredelig

I Nygårdsveien har du gangavstand til skoler og Madla Amfi med sitt mylder av butikker og tjenester, mens Møllebukta med badeplass og turløyper ligger rett nedi bakken. 

Selv om alle byens fasiliteter er bare minutter unna, er strøket så fredelig at du kan høre pinnsvinene rasle i hekkene en sommerkveld, og våkne til fuglekvitter morgenen etter. Her har du din egen oase.

Velkommen til visning i Nygårdsveien 13!