Den ambisiøse gjengen i Solakrossen

Tekst: Linda Gudmestad, Apriil
Foto: Lena Lundal og Hanne Linn Tolleshaug

Akkurat nå skjer det spennende saker i Soltunvegen 1:
Et helt nytt team er på plass, og de gleder seg vilt til å gå løs på 2021.

De dystre boligsalgprognosene som kom da verden stengte ned i vår, viste seg å ikke stemme i det hele tatt. – Med en gang pandemien brøt ut, var folk veldig usikre – naturlig nok, sier leder på Sola-kontoret, Line
Therese Byberg. – Etter hvert roet situasjonen seg litt, mange fikk mer å
rutte med på grunn av den rekordlave renta og vi ser nå at salget av boliger – også brukte – går riktig vei. I dag tenker jeg at vi har et sunt boligmarked, med færre boliger til salgs, men likevel høy aktivitet. Folk har vært mye inne de siste månedene, og mange har pusset opp eller latt tanken modne om å flytte på seg.

GODT Å BO I SOLA

Visste du at det finnes flere arbeidsplasser enn innbyggere i Sola kommune? Og at NHO har kåret Sola til landets beste kommune 8 av de 9 siste årene? Naturlig nok, om du spør gjengen i Solakrossen: Kort vei til arbeidsplasser på Forus, i Stavanger og Tananger. Den fantastiske naturen. Masse kjekke tilbud for barn og unge. – Akkurat nå ser vi at mange utflyttede solabuer er på vei hjem igjen for å etablere seg, forteller Byberg. – Jeg forstår dem godt, dette er et fantastisk sted å bo for unger, sier megleren som selv vokste opp i Sørabygda.

NABOLAGSMEGLEREN

– Mange velger å bruke oss når de skal selge bolig i kommunen, sier Byberg. – Vi har faktisk hele 40 % markedsandel. Vi er selvsagt stolte av og ydmyke over denne tilliten, sier hun. Samtidig tror hun det er en grunn til at så mange velger å bruke en megler som virkelig kjenner nabolaget: – Selv om Sola geografisk sett ikke er en veldig stor kommune, finnes det mange ulike markeder, og det lønner seg å velge en megler som virkelig vet hva som rører seg akkurat der du skal selge bolig.

VELKOMMEN, JARL

Sammen med Line sitter i dag Stephan Michael Erichsen, megler, og fagansvarlig Renate Værstad. Nyeste tilskudd til teamet er megler Jarl Tjelta. Han er på plass i disse dager, og som navnet antyder, har han selv vokst opp på Tjelta.

– Sola var en trygg og god plass å vokse opp. Jeg tror kanskje vi passer litt bedre på hverandre på det lite sted, enn man gjør i en storby, sier Jarl, som gleder seg til å komme “hjem”.

Vurderer du å selge bolig på Sola?