Vekst i boligprisene!

Boligprisene steg med 7,2 prosent første kvartal i år. Det var derfor knyttet spenning til utviklingen i april. Fasiten for måneden viser at lavere tilbud av boliger for salg, kombinert med fortsatt god etterspørsel, ga en vekst i boligprisene på 0,3 prosent i april.

Ifølge Eiendom Norge er det tegn på at prisene nå flater noe ut, men at den underliggende veksten er sterk i noen områder på Østlandet, i Agder og Rogaland. Dette ser vi også igjen i tallene for april. Der Stavanger hadde en sterkere sesongjustert utvikling av de større byene i Sør-Norge.

4.483.000,-

Gjennomsnittsprisen for bolig i Norge

Landskap

29 dager

Gjennomsnittlig omsetningstid

Prisutvikling

0.3%

Nominell prisendring fra sist måned

6.2%

Prisutvikling de siste 12 måneder

Oppsummering prisendring

 OsloBergenStavangerKristiansand
Siste mnd-0,10 %0,20 %1,70 %1,80 %
Siste år4,60 %6,40 %6,40 %7,80 %
Siste fem år21,90 %18,70 %14,50 %24,50 %
Pris på medianboligkr 4.983.313kr 3.433.544kr 3.519.921kr 2.990.000

Kommentar marked

Norges Bank har løftet styringsrenten og varslet en brattere rentebane fremover. Normalt skal dette bidra til en mer dempet prisvekst fremover.

At dette ikke ble tilfelle i april skyldes trolig en kombinasjon av lavt tilbud, fortsatt lav rente og et sterkt arbeidsmarked. Konkurransen mellom bankene vil også kunne bidra til at hele effekten av renteøkningene ikke løftes over til kundene. I regjeringens finansmarkedsmelding til Stortinget så opplyses det at bankene ikke forventer endringer i sin kredittpraksis i andre kvartal.

For boligkjøpere i Sør-Norge betyr dette at muligheten for å få boliglån fortsatt er god. Utfordringen blir trolig å finne den rette boligen. Det ble i april i år lagt ut 28 prosent færre boliger i Sør-Norge, enn i samme måned i fjor. Dette skjer samtidig som uro i Europa gir økte priser og problemer med tilgangen til innsatsfaktorer for boligprodusentene. Fremover vil trolig noen planlagte boligprosjekter bli satt på vent, og hvis ikke vi får en solid økning i tilbudet av brukte boliger så kan man kanskje se økte priser også i mai?

Kilde: Eiendom Norge og Norges Bank.

Lurer du på hva boligen din er verdt?

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.