Fall i boligprisene i september.

Boligprisene går normalt ned i september, og årets første høstmåned var intet unntak. Prisene sank i alle de store byene i Sør-Norge og nasjonalt var nedgangen i boligprisene på 2,2 prosent i september 2022. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,7 prosent.

4.535.711

Gjennomsnittsprisen for bolig i Norge

Landskap

29 dager

Gjennomsnittlig omsetningstid

Prisutvikling

-0.7%

Nominell prisendring fra sist måned

4.3%

Prisutvikling de siste 12 måneder

Oppsummering prisendring

 OsloBergenStavangerKristiansand
Siste mnd-2,5 %-3,3 %-2,2 %1,8 %
Siste år5,5%3,4 %4,8%10,9 %
Siste fem år32,6 %21,6 %16,2 %28,7 %
Pris på medianboligkr 5.139.939kr 3.527.088kr 3.670.000kr 3.050.000

Kommentar marked

Når boligprisene går ned, etter en lengre periode med vekst er det naturlig å tenke at nå snur det. Det er derfor verdt å ta med at boligprisene normalt går ned i september, og at årets måned dermed utvikler seg normalt.

Samtidig er det mye som taler for en nedgang i prisene i boligmarkedet. Både SSB og Samfunnsøkonomisk Institutt har den siste tiden kommet med prognoser som indikerer et boligprisfall mellom fem til ti prosent de neste årene. Ser man på Finans Norge sitt forventningsbarometer, energiprisene og økte finansieringskostnader for forbrukeren så er det lett å tenke at prognosene nok stemmer. Så er det sånn at siste kvinne må slå av lyset i boligmarkedet?

Vi tror vi står ovenfor en korreksjon noen plasser, men ser også positive tegn som kan gi et velfungerende marked fremover. NAV kom i forrige uke med positive tall om arbeidsmarkedet. Dette holdt opp mot forventninger om et ok lønnsoppgjør neste år, gjør at vi fortsatt har en viss optimisme kanskje spesielt på vegne av boligmarkedet på Sør-Vestlandet.

Tall fra SSB viser at det er litt under 5000,- i forskjell på månedslønnen i Oslo og Rogaland. Kvadratmeterprisen i Oslo er derimot over hundre prosent høyere enn i Stavanger. Dette kombinert med investeringer i energisektoren og et bra arbeidsmarked gjør at vi tror på fortsatt bra salg i Energihovedstaden

Kilder: Finans Norge, Eiendomsverdi og Eiendom Norge AS

Lurer du på hva boligen din er verdt?

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.