Tekst: Apriil procontra | Foto: ED Foto AS

Eneboligen til frøken Bru er til salgs

Rett skal være rett. Husets første eier flyttet ut allerede på sekstitallet. Likevel er det mange på den lille øya som kjenner godt til både frøken Bru, historien og huset. Nå er eneboligen til salgs, for bare fjerde gang på snart hundre år.

I 1931 fikk den driftige barneskolelæreren på øya like utenfor Stavanger bygget en flott enebolig like ved sjøen. I 2023 sitter fremdeles historien godt i veggene, samtidig som dagens krav til kvalitet og komfort er ivaretatt på alle vis.

God plass til menneskene og eskene

I første etasje har du et stort og godt kjøkken, med fint lys og rom til hverdagsmiddagen, gjester og leksene. De to store stuene er delt av med skyvedører – enkelt å velge, når noen vil være litt for seg selv. Etasjen har også et praktisk vaskerom og eget gjestetoalett.

I andre etasje ligger tre soverom, det ene med egen garderobe vegg i vegg, og to sovealkover. Her oppe er også badet og et rom som er supert som kontor, syrom eller lekerom. Helt øverst har du et stort, uinnredet loft med plass til alt fra vinterklær og julepynt til ferdigkoste bamser og gamle skolestiler. Kjelleren er en uinnredet grovkjeller, full av muligheter.

Vinduer like fine som utsikten

Når du bor på kanten av en øy, da har du utsikt – som skal nytes! I Bruveien 239 er himmelen, solglitteret og høst-stormene rammet inn av fantastiske, spesiallagde vinduer fra Thor Melings trevarefabrikk. Og sånn er dette stedet: En deilig liten sittekrok på kjøkkenet, den skjermede solveggen i hagen, de fine vinduene, rhododendronhekken som plutselig blomstrer: Små skatter dukker opp, både inne og ute. Den store garasjen har plass til både bilen, snekkerbenken, kajakken og vel så det. På utsiden skaper garasjen lune sitteplasser i le for både nordavind og naboer, her er det bare dere – og utsikten.

Hverdagene

På fine sommerdager tusler dagens eier barbeint ned til sjøen med kajakken på slep, men du kan like gjerne ta turen til restauranter, kino og shopping i Stavanger, bussholdeplassen er like ved. Kiwi‑butikken kjører du til på 4 minutter, og Randaberg sentrum ligger 12 minutter unna med bil. 

Tur og kultur 

Det er godt å bo på Bru, forteller dagens eiere. Øyboerne er en fin miks av nye og etablerte, unge og gamle og alle de andre, de som alltid har vært her. Barnehagen ligger like bak huset, og idretts-laget holder til på Mosterøy. Kulturbruk 44/4 byr på alt fra kammer-musikk til kunstutstillinger. Turistforeningen har laget flotte turstier både på Bru og på nabo-øya Sokn, og like utenfor Bru har du faktisk en ekte skjærgård! Apropos: Dagens eiere har båten lig-gende ved kaien. Blir det du som flytter inn i Bruveien 239, kan du søke om båtplass i samme havna.

Hvis du vil. For det er det som er så fint, her ute på Bru: Du velger selv hvordan hverdagene dine skal være.

Velkommen til visning i Bruveien 239!