Tekst: Apriil | Foto: SOA

Flott villa ved Munkehagen på Eiganes

Når du ser den klassiske villaen, tenker du fort på forgangne tider. Sannheten er at huset er bygget i 1989, og har alt dagens travle familier trenger av standard og komfort.

Den romslige eneboligen i Erling Skjalgssons gate 32 er en veldig fin mulighet for en familie som vil ha et godt sted å slå rot.

God plass fra kjeller til loft

I første etasje har du en stor stue og god plass til spisestue, med utsikt til hagen og lekeplassen like ved. Den store peisen varmer godt på de kaldeste dagene, og når solen skinner, kan du gå rett fra spisestua og ut i den koselige hagen og den lune terrassen. I det praktiske kjøkkenet får du rikelig  med skapplass og en kjøkkenøy som deler rommet og gir god plass til et kjøkkenbord ved vinduet. Oppe i andre etasje ligger soveromsfløyen, med tre gode soverom og det ene av husets to bad. Det største soverommet har et eget walk in-closet. I denne etasjen ligger også en kjekk loftsstue.

I underetasjen er det i dag en romslig kjellerstue som like gjerne kan bli et hobbyrom, eller kanskje et bibliotek? Husets andre bad ligger også i denne etasjen. Sist, men ikke minst har du en hybel (ikke byggesøkt) med stue og soverom med tekjøkken, og eget bad. 

Huset er bygget etter modell av en klassisk sørlandsvilla, med sentrert inngangsdør og koblede vinduer. Ved siden av inngangsdøra har du en bi-inngang til et kjempepraktisk grovkjøkken og vaskerom. Sånt får hektiske hverdager med skitne parkdresser og regnvåte hunder til å gå opp. 

Fredelig nabolag like ved sentrum

Omgivelsene dine er sjeldne: «De historiske hagene på Eiganes» – kongeboligen Ledaal, den historiske rederboligen Breidablikk og Kielland-familiens sommersted Holmeegenes ligger alle sammen noen meter unna. Den fjerde hagen, det nydelige parkanlegget kalt Munkehagen, er faktisk din aller nærmeste nabo. Bor du her kan du med andre ord nyte fuglekvitteret og suset fra trekronene bare ved å åpne vinduet. 

Samtidig har Erling Skjalgssons gate kort vei til det meste som er viktig for store og små, enten du vil jogge rundt Mosvannet eller Stokkavannet, gå på kino eller stikke en tur på lekeplassen. Stavanger sentrum går du til på ti minutter. De siste årene har det også dukket opp flere hyggelige spisesteder og kafeer i nabolaget, som Lervig Local,  Godt Brød, Kanelsnurren, Eg & Du og Matmagasinet. 

Velkommen til visning i Erling Skjalgssons gate 32!