Disse meglerne selger mest i Gjesdal

Tekst: Tonje Pedersen | Foto: Anne Lise Norheim og Hanne Tolleshaug

Høy trivsel på jobb, nært samarbeid og svært god lokalkunnskap. Det er blant årsakene til at EiendomsMegler 1 har 50 prosent markedsandel i Gjesdal, mener meglerne Torill Kalsaas og Gro Anita Nøkland på Ålgård-kontoret.

De har jobbet sammen i mange år, sett hverandre hver dag, samarbeidet om salgsstrategier, kunder, potensielle kjøpere og nye muligheter. De kjenner hverandre godt, har møtt hverandres barn og tar fort en løpetur sammen for å riste av seg hverdagens stress. Intern konkurranse mellom disse meglerne er noe de ikke kjenner seg igjen i. I stedet hjelper og utfyller de hverandre og spiller hverandre gode.

– Vi er et godt team. Vårt mål er gode løsninger for våre kunder, enten de er kjøpere eller selgere, sier avdelingsleder og fagansvarlig for EiendomsMegler 1 Gjesdal, Torill Kalsaas.

 

Gjesdal rundt

Mens Kalsaas og eiendomsmegler Gro Anita Nøkland bruker mye av hverdagen på å kjøre på visninger, befaringer og andre kundemøter, enten det er til Oltedal, Gilja, Hunnedalen, Sirdal, Stavtjørn eller til de ulike bydelene på Ålgård eller Figgjo, holder eiendomsmegler MNEF Margunn Herigstad fortet som salgs-støtte. – Margunn er uunnværlig. Hun kan alt og hjelper i alle faser av salget. Når vi er så mye ute, ligger vi ofte bakpå med kontor- arbeidet. Da er det fantastisk å ha Margunn som salgsstøtte, sier Nøkland. Halvparten av alle boligene som ble solgt i Gjesdal i fjor, ble solgt av de to meglerne på Ålgård. Den høye markedsandelen er også en av årsakene til at kontoret stakk av med den interne prisen Årets kontor, som det beste kontoret i EiendomsMegler 1. Kåringen er basert på totalleveransen, der både godt salg og kundetilfredshet teller. – Det er selvfølgelig stas å være de meglerne som selger mest i Gjesdal. Samtidig er det veldig motiverende at både ledelsen og kundene våre gir oss høy score. Vi er små, men vi gjør det vi kan for kundene våre, sier Kalsaas, som selv er født og oppvokst på Ålgård. Hun har jobbet i EiendomsMegler 1 siden 2006, og de siste ni årene på Ålgård. Også Gro Anita Nøkland er godt kjent etter tre år som Gjesdal-megler. – Jeg tror at kundene merker godt at vi er lokalkjente. Hvis kjøpere lurer på noe i de aktuelle områdene, kan vi enkelt svare uten å gjette. Det vekker tillit, mener Nøkland.

Kjøpere ser til Ålgård

Den voksende kommunen sør for Sandnes har nå i overkant av 12.000 innbyggere. Nytt parkområde, bystrand, restauranter, handel og turstier, er noe av satsingen som er gjort i Gjesdal. Moderniseringen av Ålgård sentrum gjør gjesdalbuen stolt. – Da jeg startet som megler var ikke Ålgård sentrum et salgsargument. Nå er vi stolte av å trekke frem sentrum og alle de kjekke tilbudene våre til aktuelle kjøpere, smiler Kalsaas. I fjor solgte Kalsaas og Nøkland totalt 160 eiendommer. 104 av disse var i Gjesdal kommune. – Generelt hadde vi et veldig godt år. I Oltedal hadde vi nærmest alle boligsalgene i fjor. Vi selger også mye i Sirdal, og hyttemarkedet går veldig godt, forteller Kalsaas, som også kaller seg sirdalsmegler. Det er hun som selger mange av hyttene i dalen fra kontoret på Ålgård. – Jeg legger visningene til helgene når jeg er på hytta selv. Det kjekkeste er når jeg kan gå en god skitur på vei til visning.