Tekst: Apriil procontra | Foto: ED Foto AS

Fra lampefabrikk til lekker leilighet

På hjørnet av Langgata og Hetlandsgata lå det i mange år en lampefabrikk. I dag er huset forvandlet med nennsom hånd, og den siste leiligheten er til salgs – med smått utrolige fem soverom, tre bad og to etasjer å boltre seg på.

Den nydelige bygården fra 1910 er en sjelden fugl i Stavangers trehusbebyggelse. Murbygningen i jugendstil bringer snarere tankene til storbyene i Europa. I sin tid huset bygningen en lampefabrikk, med verksted i kjelleren. De siste årene har imidlertid innsiden blitt totalt forvandlet – til åtte splitter nye leiligheter, med alt hva sentrum har å by på like utenfor døra. Nå selger vi den aller siste leiligheten til deg som er på jakt etter synlig kvalitet, topp fasiliteter og rikelig med plass. 

Originale detaljer – topp moderne standard

Leiligheten ligger i første etasje, med inngang i Langgata. Det første du møter, er faktisk den originale inngangsdøren – nøye pusset opp. Til og med den lille brevluken er tatt vare på, om enn mest til pynt. De fine utelampene har også sin historie – de er i sin tid laget på lampefabrikken.

Vel inne er forvandlingen total. Her trer du inn i en helt ny, lekker leilighet som strekker seg over to innholdsrike etasjer. Kjøkkenet og den store stua ligger i en åpen løsning, med god plass til både spisestue og flere sittegrupper.

I denne etasjen ligger også en egen soveromsfløy, med tre av de fem soverommene i leiligheten og to lekre bad. Det ene badet har inngang direkte til hovedsoverommet. Dette soverommet har også et stort walk in closet og utgang til en skjermet og koselig privat uteplass.

Kvalitet, kjølerom – og vinrom, om du vil

I underetasjen får du to soverom og leilighetens tredje bad – perfekt for tenåringene eller overnattingsgjestene. Her har du egen adkomst direkte fra garasjen, adskilt med egen dør og gang. Denne etasjen har også et praktisk vaskerom, en romslig bod og faktisk også plass til et eget vinrom, om du vil. 

Kvaliteten er gjennomgående i Hetlandsgata 45. Bygget er særdeles flott renovert og bevart, og fremstår i meget god teknisk stand. Leiligheten er påkostet med blant annet eget kjølerom i tilknytning til kjøkkenet, vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon.

Fra fabrikkarbeidere og brostein til Michelin og fredelig enveiskjøring 

Da Hetlandsgata 45 ble bygget for over 100 år siden, var nabolaget rundt Pedersgata et tradisjonelt arbeiderstrøk, preget av fabrikkpiper og enkle kår. I dag er området stedet for deg som vil bo urbant og sentralt, bare noen meter fra byens beste matgate. Her finner du Michelin-restauranter og byens beste take away, side om side med hyggelige utesteder, små kafeer og sjarmerende boligstrøk. Selve Pedersgata er enveiskjørt, med et bredt sykkelfelt. Går du mot øst, finner du nydelige badeplasser og turområder, og vender du nesen noen meter andre veien står du på midt torget i Stavanger sentrum.

Velkommen til visning i Hetlandsgata 45!