Tekst: Apriil procontra | Foto: Hjort Media

Skal du selge før sommeren, bør du komme i gang

Spenningen var stor på kontoret i Lister, da meglerne hos EiendomsMegler 1 planla vårens første visningshelg like før påske. Hvordan ville renteøkninger og prisstigning slå ut på hyttesalget?

Eiendomsmeglerne Kjetil Elle og Marius Thorkildsen Kjørkleiv selger hytter fra Knaben til Lindesnes. Kjetil forteller: 

– Da det nærmet seg det vi kaller “vårsleppet”, var vi nok litt mer spente enn vanlig: Ville folk droppe salg, og heller beholde hytta en sesong til, i frykt for å ikke få solgt til en ok pris? Og hva med kjøperne? Ville de prioritere andre utgifter enn en ny fritidseiendom?

Svaret ble en fantastisk sesongstart som overrasket både meglere og hytteeiere. 

– Svært mange hytter ble solgt, de aller fleste over prisantydning. Noen ble til og med solgt før visning, fortsetter Marius.

– Interessen i området vårt er stor for alle typer hytter, fra enkle innlandshytter til fullt utrustede hytter ved sjøen. Prisene varierer også, fra 600 000 for de enkleste hyttene, og helt opp til et tosifret antall millioner kroner. Både kjøpere og selgere er for det meste rogalendinger – gjerne folk fra Stavanger, Sandnes og Jæren. 

Det gode salget har gitt meglerne travle dager, og rådet er klart til deg som vurderer å selge hytta:

Ikke vent til slutten av mai

– Skal du selge før årets sommerferie, begynner det å haste litt med å komme i gang, sier Kjetil. 

– Mange kjøpere er naturlig nok på jakt etter en hytte som de kan ta i bruk allerede i år. Hvis du vet at du vil selge før sommeren, bør du prøve å få den ut på markedet før vi kommer for langt ut i mai måned. Ellers kan du risikere at både meglere, takstmenn og fotografer er fullbooket når du er klar for å gå i gang.  

– Skal du ikke selge før til høsten, kan du senke skuldrene litt, skyter Marius inn. 

– Bruk gjerne de fine ukene vi forhåpentligvis har i vente, til å rydde uteområdet og kanskje gi hytta et strøk maling. Ikke glem å få tatt bilder når blomsterbed og busker er på sitt fineste – gode bilder er gull verd når høsten og regnet kommer og kjøperen din skal dagdrømme om neste års sommer i ny hytte.

Snakk med oss