Tekst: Apriil | Foto: Joakim Bjerk

De lave skuldrene og den fantastiske boligen

Det gode liv, hva er det? Ro er et viktig stikkord for mange. Trygge, glade unger. Natur. Skuldre som senker seg når du kommer hjem. For dagens eier var Moen 19 i Oltedal det beste svaret på spørsmålet. Nå er den nydelige villaen med den store hagen til salgs. Med på kjøpet får du hverdagen i dalen, det trygge nabolaget og utallige naturopplevelser.

Moen 19 finner du nok ikke maken til, verken i byen eller andre steder. La oss begynne i hovedhuset: 

Første etasje er egentlig to etasjer: Gjennom gangen går du videre inn de nydelige glassdørene til det store, lyse allrommet som inneholder stua, spisestua og kjøkkenet. Her er dere sammen, også når noen leser i godstolen mens andre gjør lekser ved bordet eller lager mat på kjøkken. 

Noen trappetrinn tar deg ned i Gildestua. Her samles dere kanskje en grå høstdag, fyrer i peisen og nyter utsikten gjennom de store vinduene. Soverommet vegg i vegg gjør det enkelt å følge med på minsten som sover. 

I andre etasje har du to soverom, blant annet det lekre hovedsoverommet, og husets hovedbad. Et lite hjemmekontor er det også plass til – eller kanskje du heller vil ha symaskinen eller lesekroken her?

Øverst har du et stort kryploft med plass til julepynt og ungenes gamle skolebøker. I underetasjen har dere et ekstra soverom og et ekstra bad, et stort vaskerom og to romslige boder. Skulle du likevel trenge ekstra lagringsplass, har du godt med rom til det på toppen av den doble garasjen din.

Huset i hagen

I hagen har du et flott anneks med kjøkken og stue i åpen løsning og eget toalett og dusj. De store foldedørene i fronten kan enkelt åpnes ut mot terrassen og hagen. Duskregner det en varm sommerkveld, tar du bare ut den motoriserte markisen. Blir det kjølig, skrur du på terrassevarmeren. Dagens eier har brukt dette “ekstrahuset” til møter og hjemmekontor, men det fungerer like godt som studenthule eller gjestehus. Den store, nydelig opparbeidede hagen er forbausende lettstelt: Stort sett er det bare å sette i gang robotklipperen. 

Bygda du blir en del av

Du bor kun 20 minutter fra Sandnes og Forus. Likevel er Oltedal på mange måter en egen verden. Folk bryr seg om hverandre. En drøs over hekken, på kafeen eller i heia. Skolen er stor nok til at ungene finner egne venner, og liten nok til at de blir sett. Bygda er full av muligheter for både organiserte og mer spontane opplevelser: Du har korps, kor, fotballklubb, sykkelklubb, turnforening, paintball – eller kanskje en økt i et av Rogalands mest populære klatrefelt? Etter planen står en stor flerbrukshall klar i bygda i løpet av neste år. 

Dagligvarene handler du på den velassorterte Coop‑butikken som ligger i tøffelavstand fra huset. Alt det andre får du på Ålgård, i Sandnes eller i Stavanger. 

Sa noen det gode liv? Velkommen til visning i Moen 19!