Klar for påske?

Endelig er det påske. Tid for familiekos, treffe venner og slappe av.

Enten dere tilbringer påsken på fjellet, i byen eller hjemme, her får dere 5 tips til morsomme påskeaktiviteter for både store og små.

Tips 1

Nyt lunsjen ute

Hva med å tenne et bål og spise lunsjen ute? Kokte egg smaker ekstra godt om de får en annen farge. Tilsett en liten dæsj konditorfarge i vannet, og vips så er eggene mer spennende. Pølsegrilling er også en slager som alltid slår an. Kanskje kan en spikke pinnene selv? En annen delikatesse på bål, er pinnebrød. Enkelt å lage, og super godt! Tips: dypp deigen i kanel og sukker før steking.

Tips 2

Påskeverksted

Påskeverksted kan være gøy for både liten og stor. Å male på egg og henge de opp i vinduet, eller på grener fra hagen er en koselig aktivitet. Du kan faktisk finne det meste av utstyr i natur og kjøkkenskuff. Har du ikke maling, kan du koke eggene med skall fra løk, det lager morsomme naturlige mønstre. Kongler, steiner og mose kan enkelt lages om til påskekyllinger og harer med en dose kreativitet. Er dere flere kan du lage det om til en morsom utfordring: lag ulike versjoner av den samme figuren.

Tips 3

Ut på tur

Å komme seg ut i frisk luft gjør alltid godt. Turgleden finner du både i byparken og på fjelltoppen. Skal du ha med barn på turen, er det fint å ta de med i planleggingen. Da kan det være det være et tips å gjemme små overraskelser langs ruten. Eller kanskje lage en turbingo med ting de skal lete etter? Visste du at Den Norske Turistforening har masse merkede ruter i nabolagene i Norge? Kanskje oppdager du en ny lokal naturperle?

Tips 4

Spille spill

Mange forbinder påske med kort og brettspill. Enten du skal tilbringe dagene hjemme eller på hytta, er det alltid gøy å samles rundt et spill. Blir dere lei brettspill, finnes det morsomme digitale varianter. Det finnes flere apper en kan laste ned med spill beregnet for flere. Eksempel: "Pocket Party" i App Store. Eller hva med "Alle mot 1". Alle skriver ned oppgaver de selv skal utføre, medspillerne gjetter på tid/mengde. Eksempel på oppgaver, gjett hvor lang tid jeg bruker på å smelte en isbit. Gjett hvor mange seigmenn jeg får plass til i munnen. Vinneren er den som kommer nærmest.

Tips 5

Påskeeggjakt og rebusløp

En av påskens mest populære aktiviteter, er den store påskeeggjakten. Den tradisjonelle måten er å gjemme fylte påskeegg som barna skal finne enten ute eller inne. Om en ønsker å gjøre litt mer ut av det, kan en lage rebusløp med små hint og oppgaver som barna skal løse for å finne eggene. God eggjakt!

Lyst å vinne lue?

Vi ønsker deg en riktig fin påskehøytid. Dersom du har fått glede av tipsene våre, send oss gjerne en mail for å være med i trekningen av flotte luer. Oppgi ønsket antall og leveringsadresse, så er du med i trekningen.