Den ene vil ha sol,
den andre vil ha sjø.
Begge vil bo sentralt

Tekst: Apriil
Bilder: Apriil / Ensign

I den nye bydelen som vokser fram øst i Stavanger, får du i både pose og sekk og vel så det. Sjøen like utenfor døra, et mangfoldig og spennende nabolag og gangavstand til sentrum. Enn så lenge finnes det også noen fine leiligheter igjen i Sjøtunet, det populære prosjektet fra Selvaag Bolig, men det lønner seg nok å være kjapp ...

Egil og Aase Marie Bowitz er blant de mange som har sikret seg en leilighet i Sjøtunet, og de to gleder seg stort til gode dager ved sjøen.

Han er fullblods storhauggutt, og har tilbragt det meste av livet i bydelen. Dialekten hennes antyder opphav på Østlandet, men hun har tilbragt de siste 50 årene i Stavanger. Begge to er helt sikre: Østkanten er stedet, også nå når de går over i en ny fase, fra stor villa, vedlikehold og ansvar, til alt på ett plan og det gode liv i Sjøtunet, blokk C.

– Her får vi alt: Restauranter, treningssenter, Kiwi, Rema og Extra, kafeer – og sentrum noen få minutter unna, sier Aase Marie. – I tillegg blir vi ikke akkurat yngre noen av oss, legger Egil til, – og jeg er rimelig lei vedlikeholdet og arbeidet som følger med en stor enebolig. Nå vil vi bruke tiden på det vi har lyst til! Hobbyer, reising, venner – uten å ha dårlig samvittighet for at vi heller skulle malt huset eller klippet plenen.

– I tillegg blir det greit å få alt på ett plan og slippe trappene, legger hun til. – Med leilighet i andre etasje kan vi velge trappa til hverdags og få trimmen som følger med. Så tar vi heisen når vi har vært på storhandel eller bare er slitne.

SMARTE FELLESGODER

I Sjøtunet blir selskapslokale, gjesteleiligheter, sykkel- verksted og kajakklagring en del av tilbudet for alle i sameiet. Selskapslokalet vil ha et langbord med plass til 20 gjester, egen inngang, kjøkken, toaletter og terrasse. Godt tenkt, mener ekteparet, som har voksne unger og barnebarn i nærheten, og kanskje både konfirmasjoner, bryllup og bursdagsfeiringer i sikte.

DEN NYE BYDELEN

Sjøtunet er en del av Lervig Brygge, en helt ny bydel som vokser fram på Stavangers beste østkant. Området har vært et spennende strøk i flere år, med yrende folkeliv, restauranter og kafeer som popper opp og kunstnere som setter sitt preg på omgivelsene. Når byggingen av Lervigkvartalet er ferdig om et par år, vil det aller meste være på plass for en god hverdag for små og store: Barneskole, barnehage, flerbrukshall, dagligvarebutikk og bydelshus bare noen meter unna.

STORE OG SMÅ LEILIGHETER

Sjøtunet består av en god boligmiks av små og store leiligheter med ett til tre soverom. De fleste er enten hjørneleiligheter eller gjennomgående, og får der- med lys inn fra to himmelretninger. Arkitektene har også tegnet inn store vinduer for å sikre best mulig lys og utsikt. Alle leilighetene får god uteplass, enten med balkong eller markterrasse.

GODT SALG FRA FØRSTE DAG

Eiendomsmegler Leiv Inge Stokka kan fortelle om godt salg og stor interesse for leilighetene i Sjøtunet. Beliggenheten i sjøkanten, omgitt av alt du trenger av servicetilbud og dagligvarebutikker, er ganske spesiell. – Dette er en super mulighet, sier han, – både for småbarnsfamilier som vil skape røtter i en mangfoldig bydel, og for storhaugfolk og andre som Egil og Aase Marie, som ønsker seg enklere dager.

Bygg A og B står ferdig til jul. Bygg C, som Egil og Aase Marie flytter inn i, er klart neste sommer. Selv om leilighetene er populære og salget har vært meget bra, er det fremdeles kjekke leiligheter som er ledige i hvert av de tre byggene

– Klikk deg inn på nettsidene til Lervig Brygge og finn leiligheten som passer for deg, eller ta kontakt med meg for en visning på tomta, avslutter megler Leiv Inge Stokka fra EiendomsMegler 1.

Velkommen til Sjøtunet og Lervig Brygge!