Tekst: Apriil | Foto: ED Foto

Innholdsrik enebolig med nydelig utsikt mot Stokkavatnet

En sen, varm sommerkveld sitter dere ute på balkongen. Nyter et glass, det gode selskapet og det magiske synet når sola forsvinner ned i vatnet. Like innenfor sover ungene godt, lykkelig utkjørte av bading og løkkefotball noen små meter fra inngangsdøra.

Stokkavatnet er et av Stavangers aller mest populære turområder. Her bader unger og voksne gjennom hele sommeren, joggerne og turfolket tar runden sin morgen og kveld og kajakkene glir lydløst over vannet. Tenk at det går an å bo her! For det er det du gjør, hvis du og familien din flytter inn i den store villaen i nr. 4. 

Det er mange år siden sist noen solgte huset sitt i denne gata. Forståelig nok. Nå skal eierne av Sandal Terrasse 4 videre, etter å ha bygget, levd i og vært glade i den store eneboligen sin i 34 år

Masse plass til alle sammen

Huset strekker seg over tre romslige etasjer. I første etasje får du en stor stue med åpen peis og god plass – gull når ruskeværet herjer. De store stuevinduene gir deg alt du ønsker av utsikt, enten det er til vatnet – eller ungene som spiller fotball utenfor. På veien inn mot kjøkkenet går du forbi det lille biblioteket med flotte, innfelte bokhyller langs veggene. Denne etasjen har også et stort ekstra oppholdsrom, som dagens eiere bruker som kontor, men som like gjerne kan bli en TV-stue eller en ekstra spisestue. Det praktiske kjøkkenet har godt med skapplass og mer enn nok rom til en hyggelig spisestue, her kan folk være sammen også når den største lager mat og den minste gjør lekser. Når været er fint tar du med deg frokosten, middagen eller kaffen rett fra kjøkkenet og ut til en av flere lune soner i hagen.

Solnedgangen på balkongen

I andre etasje ligger tre soverom – eller to soverom og en loftstue, hvis det passer familien bedre. Det største soverommet har utgang til en balkong med husets beste utsikt, egen vedovn og til og med plass til en god lesekrok, en liten kontorplass eller ekstra lagring. Dagens eiere bruker det ene soverommet som omkledningsrom, men det er like fint som barnerom, for eksempel. De har også tidligere delt av det største soverommet, slik at de fikk tre soverom og en loftstue – mulighetene er mange i dette huset. I denne etasjen har dere også et stort og godt flislagt bad, med badekar, dusj og doble vasker.  

I kjelleren er det vaskerom og flere romslige boder – du mangler ikke lagringsplass. Sist, men ikke minst, får du en ekstra leilighet, med et soverom, sovealkove, kjøkken, stue, bad og egen inngang. Perfekt for tenåringen, overnattingsgjestene – eller for lommeboka, hvis du velger å leie den ut.

Velkommen til Sandal Terrasse 4!