Selge bolig i år?
Her får du tips og råd som selger

Tekst: Apriil
Foto: EiendomsMegler 1 / Shutterstock

Våren er fantastisk, med lyse kvelder, bjørketrær som spretter og blomsterbed som bugner. Hvis du har planer om å selge boligen din i år, bør du sørge for å få med deg denne fine tiden. Og – det er ikke bare hagen som ser ekstra bra ut akkurat nå, markedet er også gunstig for deg som skal selge.

– Så langt i år har vi opplevd et godt boligmarked i Flekkefjord. Det er et godt trøkk i markedet med mye folk på visningene sier Roy Tønnessen, avdelingsleder hos EiendomsMegler 1 i Flekkefjord. Han fortsetter: – Det er ekstra gledelig å se at vi fortsatt har en god prisutvikling i vårt område, mens prisene flater ut i resten av landet.

Solgt før sommerferien

Akkurat nå er omsetningstiden på boliger rekordlav, så legger du ut boligen for salg nå, er den sannsynligvis solgt før sommeren. Med stor interesse og flere på visning, selges de fleste boligene over prisantydning. Det er, som alltid, ekstra stor rift om eneboliger og andre større familieboliger, men også rekkehus selger godt.

– Tydelige varsler fra Norges Bank om økt rente fremover har så langt ikke hatt noe dempende effekt på boligmarkedet, sier Roy. – Hvis du vet at du skal selge boligen din i 2022, anbefaler jeg absolutt å gjøre det nå, mens markedet ennå er godt og forutsigbart, sier han.

Roy Tønnessen
Avdelingsleder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF, Flekkefjord

Ta kontakt

Se min hage! 

Skulle tro jeg hadde grønne fingre

Noen er så heldige at de har en hage full av blomstrende stauder og epletrær som bugner helt av seg selv. Det eneste de trenger å gjøre før visning er å skru på robotplenklipperen og sette ut et par stoler på terrassen. Ikke en av dem? Heldigvis finnes det håp. Her er noen tips til deg som ikke elsker hagearbeid:

Plant i potter

Store og små potter er et kjempefint alternativ hvis du ikke har fine bed å vise fram. Dra på hagesenteret og spør etter blomster som varer så lenge som mulig. Er du heldig, har du en hage som blomstrer helt til høsten kommer. 

Husk å vanne

Det høres kanskje selvsagt ut. Alle vet at planter trenger vann. Likevel er det fort gjort å glemme å vanne, ikke minst hvis du ikke bor selv i huset du skal selge. Og visne blomster er nesten verre enn ingen blomster… 

NB: Det går an å vanne for mye også, da drukner plantene. Sørg for at de får akkurat passe, og spør på hagesenteret hvis du ikke vet hvordan de forskjellige plantene dine helst vil ha det. 

Velg hardføre, lettstelte blomster

Mange blomster tåler litt røff behandling - kanskje til og med litt snø. Stemorsblomster, for eksempel, tåler både skygge og kulde. De finnes også i mange forskjellige farger, så du kan enkelt få til et fargerikt lite bed eller en samling krukker på terrassen, bare ved å plante stemorsblomster. 

Tenk grønt

Forskjellige urter gjør seg godt i et hjørne av hagen eller på en liten balkong. Mynte, gressløk og kruspersille, for eksempel, er dekorative urter som tåler en støyt – og som kan friske opp uterommet ditt til visning. Eføy er en annen fin plante som klarer seg godt selv, og som kan klatre opp en litt kjedelig husvegg.

Skal du selge boligen din?