Selge bolig på Haugalandet? Den beste tiden er nå!

Tekst: Apriil
Foto: EiendomsMegler 1 / Istock

Går du i tanker om å selge boligen din, kan det være nyttig å vite at våren som regel er den beste tiden å selge på, og at denne våren er spesielt bra.

– Vi ser en positiv trend i haugalandsmarkedet i dag sammenlignet med tidligere år, forteller Rami Herz, eiendomsmeglerfullmektig hos EiendomsMegler 1 SR-Eiendom, Haugesund.

– Færre boliger enn vanlig på markedet gjør at tilbudet er mindre enn etterspørselen. Dermed blir det større pågang på objektene som blir lagt ut for salg, flere personer på visning, langt flere budrunder enn tidligere og da naturligvis kortere omsetningshastighet. Vi har nå et fungerende boligmarked på Haugalandet, smiler han.

Mange familier ønsker å bosette seg på vakre Haugalandet, og det viser igjen i boligmarkedet.
– Det har vært under 40 eneboliger for salg til enhver tid, langt under normalen. Samtidig merker vi enormt stor interesse for eneboliger som kan være passende for barnefamilier, sier Rami.

– Vi ser også at betalingsvilligheten er større nå enn før, og mange er villige til å betale ekstra i en budrunde for å sikre seg drømmehuset.

 

Han kan også melde om kraftig nedgang i omsetningshastigheten.
– Nå går en stor del av eiendommene vi selger etter første eller andre visning, så sitter du med tanker om å selge boligen din, ville jeg ikke nølt med å sette i gang prosessen. Ta kontakt med megler! Da får du gode råd i forhold til klargjøring av boligen, slik at du får et best mulig resultat. Og, legger han til:
– Velg en megler med lokalkunnskap, som følger opp, gjør seg tilgjengelig; en megler som driver målrettet markedsføring og har stort engasjement.

Hos meg får du dette – og enda mer, smiler han, og legger til:
– Våren og sommeren er høytid for boligsalg, så ta gjerne kontakt for en uforpliktende boligprat!

Mer forutsigbart

Mange lurer på om endringen i avhendingsloven har påvirket boligmarkedet i årets første måneder.

– De fleste selger fordi behovene deres endrer seg, så selve markedet styres av behov som oppstår, helt uavhengig av avhendingsloven. Akkurat nå er det færre boliger enn vanlig ute for salg, noe som kan henge sammen med manglende kapasitet til å lage de nye tilstandsrapportene som er mer omfattende og tar lenger tid å lage, sier Tormod Roth, senior fagrådgiver i EiendomsMegler 1.

Til deg som synes det høres litt skummelt ut med de nye tilstandsrapportene, har Tormod noen beroligende ord:

– Selv om rapportene har blitt mer omfattende og kanskje kan framstå som mer negative, er målet at de skal gi et mer reelt bilde av boligens tilstand, og realitetsorientere kjøperen i større grad. Et bad kan ha fuktskader selv om flisene ser fine ut. Som kjøper trenger du å vite om slike ting, og som selger er det bare bra at alle forhold er kjent, så de nye rapportene gjør bolighandelen tryggere og mer forutsigbar. Hensikten med endringen i avhendingsloven er å gjøre boligmarkedet trygt og godt. Selv om det ennå er tidlig, ser det ut til at den fungerer godt.

Slik gjør du boligen klar for salg

Vurderer du å selge nå i vår, kontakt oss, så hjelper vi deg med å få all nødvendig dokumentasjon på plass. Mens våre meglere gjør sin del, kan du bruke noen fine vårkvelder på å gjøre hus og hage klar, slik at boligen viser seg fra sin beste side!

Her er våre tips:

Før fotografen kommer

Ute: 

Klipp plenen og rydd hagen, pynt med blomsterpotter og planter. Plant, trim og klipp hageplanter og trær. Mal utvendige vegger – prioriter dører og karmer. Reparer småskader som kan ødelegge førsteinntrykket. Sett ut hagemøblene og gjør det litt koselig. Fjern løse gjenstander som sykler og skrot. Flytt egne biler fra parkering og biloppstillingsplass.

Inne:

Rydd og rengjør hele boligen grundig. Husk skap, hyller, loft, kjeller og boder. Mal slitte innvendige vegger, vindus- og dørkarmer. Vurder mindre oppgraderinger på kjøkken og bad, som nye håndtak og nytt toalettsete. Fjern unødvendig interiør og rydd bort personlige ting. Fjern forstyrrende elementer som kjøleskapsmagneter, kjøkkenhåndklær og kjøkkenutstyr på benken og oppå overskap. Pynt med friske blomster og rene håndklær. Sørg for mest mulig lys – trekk fra gardiner, skru på lamper, tenn stearinlys og fyr i peisen.

Før visning

Ute:

Flytt egne biler fra parkering og biloppstillingsplass under visning. Varsle naboen om at du kommer til å ha visning

Inne:

Sørg for et godt førsteinntrykk med et hyggelig inngangsparti. Be naboene rydde foran inngangen sin og unngå støy under visning. Er boligen umøblert? Vurder å låne eller leie møbler til visning.

Lukter:

Unngå røyking og luft godt før visning. Få noen til å passe hunden eller katten under visning og rydd bort alle kjæledyrrelaterte ting. Tøm alle søppelkasser. Duften av nybakte boller og nytraktet kaffe er selvfølgelig ingen ulempe - men unngå middager med sterke lukter rett før visning. Be gjerne en venn ta rollen som kjøper og se over boligen både før fotografen kommer og før visning. Hva er inntrykket? Er det noe som mangler?

Selge bolig på Haugalandet?

Vi lover deg tett oppfølging, god faglig kompetanse og effektiv markedsføring av din bolig. Ta kontakt for et trygt og godt boligsalg!