Tekst: Apriil – Foto: Shutterstock/EiendomsMegler 1

Selge boligen din i høst? Slik får du best resultat

Vi går inn i en årstid som tradisjonelt har vært travel for boligmarkedet. Tenker du på å bytte bolig er det bare å komme i gang med prosessen, anbefaler Roy Tønnesen, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 SR-Eiendom i Flekkefjord.

Mange ønsker å bosette seg i den vakre byen ved inngangen til Sørlandet, og det er gode nyheter for deg som vurderer å selge.

– I sommer har det vært litt selgers marked i Flekkefjord, med relativt få boliger ute for salg og mange på visningene, forteller Roy.  

Høstmånedene har tradisjonelt sett vært bra måneder for boligmarkedet i regionen, og per i dag er etterspørselen bra, mens tilbudet er relativt lavt. Den som selger bolig nå, er med andre ord sikret god oppmerksomhet. 

Noen bruker lang tid på å bestemme seg for om man skal bytte bolig, men den erfarne megleren anbefaler å komme i gang med prosessen: 

– Ikke  vent. Markedet er her nå. Ta heller kontakt slik at vi kan legge en god plan, smiler han. 

Roys tips for boligsalget

– Selv om du ikke er klar for å selge boligen umiddelbart, anbefaler jeg at du får fikset de siste detaljene som har vært utsatt i lang tid, som å få satt på den siste lista eller male den siste vinduskarmen. Dette er enkle grep som kan gjøre mye med inntrykket for potensielle kjøpere. 

Har du enebolig, oppfordrer Roy også å planlegge litt rundt uteområdene før høstmørket setter inn for fullt. 

– Det er nå hagen viser seg fra sin beste side. Planlegger du å selge i vinter, kan det være lurt å ta noen bilder nå, før de fine fargene forsvinner. 

Selv om du bor i blokk, borettslag eller sameie, og skal selge, kan det være lurt å ta en opprydding ute, mener megleren, igjen med tanke på det viktige førsteinntrykket. 

Snakk med banken!

Avslutningsvis legger Roy til at om du allerede har bestemt deg for å bytte bolig i løpet av det neste halvåret, er det også smart å ta kontakt med SpareBank 1 SR Bank eller den banken du bruker, så tidlig som mulig. Dette gjelder også om du er førstegangskjøper. 

– Så har du finansieringen på plass og er klar for å slå til når drømmeboligen dukker opp!

Finn din megler i Flekkefjord her