Tekst: Apriil – Foto: iStock/EiendomsMegler 1

Selge på Jæren til høsten? En liten innsats kan bety mye!

Vi går inn i en årstid som tradisjonelt har vært travel for boligmarkedet. Tenker du på å bytte bolig er det bare å komme i gang med prosessen, anbefaler Kyrre Otto, megler ved EiendomsMegler 1 SR-Eiendom på Bryne.

– Boligmarkedet har vært veldig bra, med godt med salg gjennom store deler av sommeren, forteller Kyrre. 

– Vi så at boligsalget gikk noe ned i fellesferien, en naturlig konsekvens av at folk prioriterer sol og varme heller enn bolig, men høsten blir utrolig spennende!   

Høstmånedene har tradisjonelt sett vært bra måneder for boligmarkedet i regionen, og det er grunn til å anta at markedet vil fortsette å være godt, sier han, og forklarer: 

– Det er fremdeles relativt få boliger på markedet, samtidig som etterspørselen er høy. 

Noen bruker lang tid på å bestemme seg for om de skal bytte bolig, men den erfarne megleren anbefaler deg som nå vurderer å selge å komme i gang snarest. 

– Vær ute i god tid! Start tidlig med å legge en god plan sammen med megler!

Kyrres tips for et vellykket salg

– Selv om du ikke er klar for å selge boligen umiddelbart, anbefaler jeg å få fikset de siste detaljene som har vært utsatt i lang tid, som å få satt de siste listene og skru fast de løse skruene ved dørhåndtaket. Dette er enkle grep som kan gjøre mye for førsteinntrykket til potensielle kjøpere. 

Har du enebolig, oppfordrer Kyrre deg også til å planlegge litt rundt uteområdene før høstmørket setter inn for fullt. 

– Det er nå hagen viser seg fra sin beste side, og det er  enklere å få fine bilder av uteområdene enn i høst- og vintermånedene. Planlegger du å selge i vinter kan det være lurt å ta noen bilder nå. Han legger til at det kan være lurt å ta en opprydding ute også om du bor i blokk eller sameie og skal selge–  igjen med tanke på det viktige førsteinntrykket.

Vær beredt!

Avslutningsvis legger han til at om du allerede har bestemt deg for å bytte bolig i løpet av det neste halvåret, er det også smart å ta kontakt med Sparebank 1 SR Bank eller den banken du bruker, så tidlig som mulig. Dette gjelder også om du er førstegangskjøper. 

– Så har du finansieringen på plass og er klar for å slå til når drømmeboligen dukker opp!

Finn din megler i Jæren her