Tekst: Apriil – Foto: Shutterstock/EiendomsMegler 1

Fremdeles høy etterspørsel

Vi går inn i en årstid som tradisjonelt har vært travel på boligmarkedet. – Tenker du på å bytte bolig er det bare å komme i gang med prosessen, anbefaler Marius Kjørkleiv, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 SR-Eiendom i Lyngdal.

– Det har vært godt trykk på boligmarkedet gjennom hele sommer, og etterspørselen etter enebolig, rekkehus og tomannsbolig er fremdeles høyt hos oss. 

Høstmånedene har tradisjonelt sett vært bra måneder for boligmarkedet i regionen, og nå er etterspørselen bra mens tilbudet relativt lavt. Dette gjør det absolutt til selgers marked, forteller Marius.

Noen bruker lang tid på å bestemme seg for om man skal bytte bolig, men den erfarne megleren anbefaler å komme i gang med prosessen. 

– Gjør boligen klar nå som du kanskje har noen dager igjen med ferie, og gjør den i stand som om du venter svigers på besøk, smiler han. 

– Ta kontakt, så skal vi sammen gjøre boligen salgsklar!

Marius sine tips

– Selv om du ikke er klar for å selge boligen umiddelbart, anbefaler jeg å få fikset de siste detaljene som har vært utsatt i lang tid, som å få satt på lista under oppvaskmaskinen. Dette er enkle grep som kan gjøre mye for førsteinntrykket til potensielle kjøpere. 

Har du enebolig, oppfordrer Marius å planlegge litt også rundt uteområdene før høstmørket setter inn for fullt. 

– Det blomstrer i bed og frukten begynner å modnes på trærne. Planlegger du å selge i vinter kan det være lurt å ta noen bilder nå, før de fine fargene forsvinner. Også om du skal selge i blokk eller sameie, er det lurt å ta en opprydding ute – igjen med tanke på det viktige førsteinntrykket. 

Vær beredt!

Avslutningsvis legger Marius til at om du allerede har bestemt deg for å bytte bolig i løpet av det neste halvåret, er det også smart å ta kontakt med Sparebank 1 SR Bank eller den banken du bruker, så tidlig som mulig. Dette gjelder også om du er førstegangskjøper. 

– Så har du finansieringen på plass og er klar for å slå til når drømmeboligen dukker opp!

– Da er du klar til å slå til når drømmeboligen dukker opp, og plutselig feirer du jul i ny bolig!

Finn din megler i Lyngdal her