Tekst: Apriil – Foto: iStock/EiendomsMegler 1

– Mye aktivitet og livlige budrunder

Høsten har tradisjonelt vært tiden når boligmarkedet for alvor våkner etter sommeren. – Vurderer du å bytte bolig bør du komme i gang tidlig – og husk at små grep kan gjøre mye for resultatet, sier Roy Espen Foss, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 SR-Eiendom i Mandal.

Sommeren i den vakre sørlandsbyen har vært fin, også for boligselgere: 

– Boligmarkedet var i full fyr frem til ferien. Juli var veldig rolig, og nå er det i gang igjen. Denne uken ble det solgt  fem boliger, så det er mye aktivitet på visningene og livlige budrunder, smiler Roy Espen, og røper at han har tro på at det også blir en bra høst.   

 – Det er svært få boliger i markedet, noe som gjør at det blir bra fart utover høsten. Det er heller ingen store leilighetsprosjekter som ferdigstilles det neste året, og derfor blir det heller ikke mange boliger som kommer i markedet. De som har noe å selge, bør hive seg på nå, råder han. 

Tips for å lykkes med boligsalget

Selv om du ikke er klar for å selge boligen din umiddelbart, anbefaler Roy Espen at du likevel starter prosessen.

– Vær tidlig ute med å kontakte megler. På denne måten kan vi legge en god plan.

I mellomtiden kan det også være smart å få ordnet de siste detaljene som har vært utsatt i lang tid, listene som mangler eller det ene kledningsbordet som må skiftes, for eksempel. Dette er relativt enkle grep som kan gjøre mye for førsteinntrykket til potensielle kjøpere. 

Er det en enebolig du skal selge, oppfordrer Roy Espen deg til å også planlegge litt rundt uteområdene: Klippe plenen, rydde hagen, trimme hageplanter og trær, og gjerne pynte litt med blomsterpotter og planter. 

– Bruk godværsdagene og den grønne hagen til å sikre deg gode bilder nå! Et best mulig bildegrunnlag gjør det enklere å lage en god presentasjon i salgsoppgaven når boligen skal legges ut for salg. En god presentasjon og god markedsføring er grunnlaget for et godt resultat. Og, legger han til: 

– Sett rett pris på boligen!

Vær beredt!

Avslutningsvis legger Roy Espen til at om du allerede har bestemt deg for å bytte bolig i løpet av det neste halvåret, er det også smart å ta kontakt med Sparebank 1 SR Bank eller den banken du bruker, så tidlig som mulig. Dette gjelder også om du er førstegangskjøper. 

– Så har du finansieringen på plass og er klar for å slå til når drømmeboligen dukker opp!

Finn din megler i Mandal her