Tekst: Apriil – Foto: Shutterstock/EiendomsMegler 1

Boligsalg i høst? Start prosessen tidlig!

Høsten har tradisjonelt vært tiden når boligmarkedet for alvor våkner etter sommeren. Vurderer du å bytte bolig, er det smart å komme i gang tidlig – og husk at små grep kan gjøre mye for resultatet, råder Jorunn Riise, megler ved EiendomsMegler 1 SR-Eiendom, Stavanger.

– Boligmarkedet var veldig bra i juni, forteller Jorunn. 

– Naturlig nok roet det seg litt ned i juli, selv om vi har flere gode salg å vise til.

Som nevnt er de kommende månedene vanligvis bra for boligmarkedet i regionen, og den erfarne megleren mener det inntil videre ser lovende ut også for høsten 2022: 

– Hovedfaktoren er at det er relativt få boliger til salgs. Med færre boliger ute for salg, blir det enklere for deg å vise frem nettopp din bolig. Hvis du skal selge en attraktiv bolig, er det enklere å få oppmerksomheten i denne perioden. Samtidig opplever vi stor etterspørsel, og kombinasjonen av disse to faktorene gjør det gunstig å selge nå.

Tips for å lykkes med boligsalget

Selv om du ikke er klar for å selge boligen din umiddelbart, anbefaler Jorunn at du starter prosessen så tidlig som mulig.

– Ta kontakt og få en god dialog med megler. Sammen legger dere en god plan. 

I mellomtiden kan det også være smart å få ordnet de siste detaljene som har vært utsatt i lang tid, listene som mangler eller det ene kledningsbordet som må skiftes, for eksempel. Dette er relativt enkle grep som kan gjøre mye for førsteinntrykket til potensielle kjøpere.  

Er det en enebolig du skal selge, oppfordrer Jorunn deg til å også planlegge litt rundt uteområdene: Klippe plenen, rydde hagen, trimme hageplanter og trær, og gjerne pynte litt med blomsterpotter og planter. Rett og slett gjøre det fotovennlig.   

– Det kan være særlig lurt å få gode utebilder av hagen og terrassen før høsten kommer. Et best mulig bildegrunnlag gjør det enklere å lage en god presentasjon i salgsoppgaven når boligen skal legges ut for salg. En god presentasjon og god markedsføring er grunnlaget for et godt resultat.

Vær beredt!

Avslutningsvis legger Jorunn til at om du allerede har bestemt deg for å bytte bolig i løpet av det neste halvåret, er det også smart å ta kontakt med Sparebank 1 SR Bank eller den banken du bruker, så tidlig som mulig. Dette gjelder også om du er førstegangskjøper. 

– Så har du finansieringen på plass og er klar for å slå til når drømmeboligen dukker opp!

Finn din megler i Stavanger her