– Jeg stortrives på landet

Etter tolv år i Oslo ble Hege lei av bylivet og flyttet tilbake til barndomskommunen for å bli gründer. Nå har hun drevet Inspirasjonshuset i Brumunddal i snart ti år.


Flytte på landet - fjell, fjord og åkrer

– Jeg trakk om de første stolene mine da jeg var elleve år, sier Hege Wølner. 46-åringen viser stolt frem eksklusive stoffer, puter og tapeter hun selger i Inspirasjonshuset i Brumunddal, som hun har drevet i snart ti år.

– Det har vært en fantastisk reise, sier Hege, og innrømmer at hun aldri har angret på at hun flyttet fra Oslo.

– Jeg blir aldri lei av utsikten ut av vinduet. Ringsaker er så vakkert.

bilde av sitat-forfatter, Hege Wølner.

Sitat start,  – Jeg var veldig interessert farger og interiør, og fikk lov til å utfolde meg kreativt hjemme. Moren min er også veldig glad i å ommøblere, og jeg husker at pappa til slutt ikke gadd å flytte på taklampene, for vi ommøblerte så ofte, ler hun.
- Hege Wølner

Kreativ oppvekst

Heges interesse for interiør startet allerede i barneårene. Hun elsket å ommøblere, og var opptatt av at fargene på møbler, gardiner og sengetøy hjemme i huset på Skarnes skulle stå i stil til hverandre. 

Heges farmor jobbet som syerske i Oslo, og Hege minnes at hun flere ganger fikk være med henne på jobb.

– Hun lærte meg om tekstiler og farger og var en stor inspirator for meg. Farmor er nok mye av grunnen til at jeg har endt opp som fargeekspert.

På videregående valgte Hege å begynne på maler- og tapetsererlinjen, og da hun var 19 år flyttet hun fra Skarnes til Oslo for å gjennomføre læretiden hos et malerfirma i hovedstaden. Drømmen var å jobbe med farger, og etter sju år som maler og tapetserer, utdannet hun seg videre til å bli interiørdesigner.

– Jeg jobbet mange år som dekoratør, og etter hvert også som interiørkonsulent. Jeg trivdes godt med å bo i Oslo, men jeg kjente hele tiden at det ikke var der jeg skulle bo resten av livet. Selv om jeg har mye familie i Oslo, så liker jeg meg best i mer landlige omgivelser der tempoet er lavere og man kan stresse ned, forteller Hege.

Fikk nok av byen

Etter 12 år i storbyen var Hege lei av stresset og maset i Oslo. Hun valgte å flytte tilbake til hjembygda Skarnes, og med seg hadde hun en plan om å skape sin egen arbeidsplass. 

Det første året hadde hun 45 000 kroner i omsetning, og levde på oppsparte midler, men snart begynte oppdragene å renne inn. Planen var å bli boende på Skarnes, men da Hege etter et år traff drømmemannen fra Brumunddal, ble kursen endret.

– Jeg flyttet etter hvert hele bedriften min til Brumunddal, og kommunen tok imot meg med åpne armer. I 2010 åpnet jeg Inspirasjonshuset, og der har jeg holdt til siden, forteller Hege.

bilde av sitat-forfatter, - Hege Wølner.

Sitat start,  – Jeg satset alt og ble selvstendig næringsdrivende på fulltid, som interiørkonsulent. Det var skummelt, men heldigvis var jeg ganske uredd på den tiden
- - Hege Wølner

Populær i sosiale medier

I dag kombinerer Hege jobben som interiør- og fargekonsulent med å selge eksklusive gardiner, tapeter og stoffer fra butikken i Brumunddal. Inspirasjonshusets kunder er fra hele landet, og ifølge Hege er det mye takket være sosiale medier.

– Jeg er aktiv på Facebook, Instagram og min egen blogg, og i løpet av det siste året har jeg hatt nærmere to millioner besøkende innom sidene mine. Jeg har fått et vanvittig stort nettverk, både av kunder og samarbeidspartnere, forteller Hege.

I dag bor hun og mannen i Brumunddal by, og der planlegger de å bli boende. Bylivet i Oslo savner hun ikke.

– Det er veldig kort vei til Oslo, og det går tog en gang i timen, så det er ikke noe avstand å snakke om. Da jeg bodde i Oslo satt jeg ofte en time i kø på vei hjem fra jobb, og da kan jeg jo heller ta toget hit. Her får jeg nydelig natur, hyggelige folk og flust av kulturelle arrangementer. Og så elsker jeg jobben min her, sier Hege. Hun innrømmer at livet som gründer til tider innebærer beinhard jobbing, men kan allikevel ikke tenke seg å jobbe med noe annet.

– Jeg har så mye å bidra med til folk, og det gir meg veldig mye tilbake. Jeg anger ikke på at jeg startet opp for meg selv, og gleder meg fortsatt til spennende hverdager på jobb. Og så trives jeg utrolig godt her i Brumunddal.

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.