Jeg skal selge bolig. Hva gjør jeg nå?

Vi vet at det å selge bolig er et av de største valgene man gjør i livet, uansett hvilken grunn man har for å selge. Det kan føles vanskelig å navigere seg i markedet, hvilket meglerforetak man skal velge og hvordan et salg gjennomføres. Din situasjon betyr noe for oss og for salget av din bolig. Derfor har vi laget en enkel oversikt over hvordan prosessen med oss vil se ut om du velger oss.

Befaring

Når du tar kontakt med oss, vil en lokalkjent megler invitere til en uforpliktende prat hjemme hos deg. Sammen går vi gjennom muligheter og eventuelle utfordringer boligen kan ha med tanke på å finne de riktige kjøperne. Vi kjenner ditt nærområde og vet hvem som er på utkikk etter akkurat din bolig. Din bolig er noen andres drømmehjem, vi hjelper deg å finne dem.

Verdivurdering og videre fremdrift

Vi gjør en verdivurdering basert på dine erfaringer fra din bolig og ditt område, sammen med vår innsikt i lokalmiljøet i tillegg til boligtype og salgshistorikk. Vi jobber også sammen i et større team og bruker digitale verktøy og data, slik at du kan være trygg på at vi setter en riktig pris på boligen, som du også er enig i. Sammen legger vi en strategi og fremdriftsplan for boligsalget, samt enes om en realistisk prisantydning for boligen i dagens marked.

Forberedelse og klargjøring

Vi samler inn all relevant informasjon for salg av din bolig, innhenter alle nødvendige opplysninger samt avtaler tidspunkt med takstmann for takst/tilstandsrapport. Samtidig avtaler vi også tid med fotograf og eventuelt stylist. Deretter går vi gjennom hva vi mener du bør tenke på for å klargjøre boligen for foto og visning.

Markedsføring av bolig med speilreflekskamera

Boligannonsering

Annonsene for din bolig vil vises via alle kanaler som er relevante, for å nå de som er på utkikk etter akkurat en bolig som din. Det kan være Facebook, bannerannonser, finn.no, avisannonser eller noe annet som er det beste valget for akkurat din bolig. Våre markedspakker og presentasjonsløsninger har alltid som mål å nå riktig person.

Boligselgere ser boligen sin på nettsiden til EiendomsMegler 1

Visning

Megleren setter opp et visningsløp som passer deg og som samtidig er til det beste for markedet boligen din skal selges i. I forkant vil du få god informasjon om hva som er viktig å tenke på før visning. En bra visning og et godt førsteinntrykk er avgjørende for et vellykket salg. Vi hjelper og veileder deg hele veien.

Budrunde

Energien er ofte høy både hos deg og potensiell kjøper under en budrunde. Du kan være trygg på at vi vil holde en tett dialog med kjøperen i prosessen, samtidig som vi vil holde deg oppdatert og gi deg råd underveis. Vi ønsker at du blir mest mulig fornøyd når budrunden er ferdig. Vårt mål er alltid at din bolig blir solgt til høyest mulig markedspris.

Signering av kontrakt 

I forkant av kontraktsmøtet sender vi ut akseptbrev og kontraktutkast. Under møtet oppsummerer vi alt vi har blitt enige om, og ferdigstiller kontrakten mellom deg og kjøper. Vi vil sørge for at alt er avklart og skrevet tydelig slik at kjøp- og salgsopplevelsen blir mest mulig positiv.

Overtakelse og oppgjør

Det er viktig at både du og kjøper er godt forberedt, slik at overtakelsen blir en fin og trygg opplevelse. Dersom du ønsker det, vil megler være tilstede for å gå gjennom boligen sammen med dere og være behjelpelig ved eventuelle uklarheter. Etter overtakelse sender du overtakelsesprotokollen til oss slik at vi kan starte prosessen med tinglysing og oppgjør.

Klar for å komme i gang?

Vi hjelper deg gjennom hele prosessen og sørger for at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom alle stegene.

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.