Boligprisstatistikk Q2

Vi opplever fortsatt ett godt boligmarked i Kongsberg

Eiendom Norge har nylig presentert boligprisstatistikk for andre kvartal 2022, som viser en generell oppgang i boligprisene på 8.8 % i Norge.

Frisk prisvekst i boligmarkedet

- Det er fortsatt en frisk prisvekst i boligmarkedet og våre områder ligger både over og under de nasjonale tallene. Det har vært betydelig færre boliger for salg, sammenlignet med 2021, som var toppår på antall boliger som byttet eier. Mest spenning er nå knyttet til økte boutgifter og renter, som normalt vil trekke boligpriser ned, sier Ola Amundsen, leder i EiendomsMegler 1 Sørøst-Norge.

Den lokale prisutviklingen i Kongsberg

Vi opplever fortsatt ett godt boligmarked i Kongsberg. Etterspørselen er større enn tilbudet og det fører til gode priser på spennende objekter.

Kongsberg har hatt en prisutvikling på 2,1 % i andre kvartal i 2022, sammenlignet med samme periode i 2021, hvor den var den på 4,5 %. De siste fire kvartalene har Kongsberg hatt en prisutvikling på 4,1 %, mens i samme periode i 2021 var på 13,5 %. 

Andre kvartal 2022 ble det solgt 161 boliger i Kongsberg med gjennomsnitt på 18 dager. 

Kjersti Slettemo, avdelingsleder i EiendomsMegler 1 Kongsberg

Etterspørselen er større enn tilbudet

Vi opplever fortsatt ett godt boligmarked i Kongsberg. Etterspørselen er større enn tilbudet og det fører til gode priser på spennende objekter. Planleggingstiden før salg tar lengre tid enn det gjorde tidligere, så vi anbefaler alle som vurderer salg å komme i gang så raskt som mulig. Markedet er fortsatt med oss sier Kjersti Slettemo, avdelingsleder i EiendomsMegler 1 Kongsberg.

 

Tallene fra boligprisstatistikken er utarbeidet av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS. Disse regionsrapportene har oversikt over boligprisutviklingen i bydeler i de store byene og mange norske kommuner. Les mer på www.eiendomnorge.no. 

Følg oss på sosiale medier

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.