Slik forvandler du kjellerstua om til et morsomt lekerom

Interiørinfluenser Stine Moi gjorde om kjellerstua til et eget lekerom for barna. Her er hennes tips til hvordan du kan gjøre det samme.


– Det er utrolig moro å innrede lekerom, du kan bruke så mye fantasi og kreativitet du bare vil, sier interiørinfluenseren Stine Moi. Hun har femti tusen følgere på sin instagramkonto og bildene hun deler av barnas lekerom er blant de som skaper mest engasjement.

– Alt begynte egentlig da jeg delte bilder av barnerommet jeg innredet i det forrige huset vårt. Jenta mi var bare baby, så jeg kunne gjøre som jeg ville da jeg dekorerte rommet hennes. Jeg malte det grått og satt inn hvite møbler, og bildene jeg delte fikk massiv respons, forteller Stine.

Samlet alt på lekerommet

Da hun og samboeren fikk barn nummer to, femten måneder senere, innredet hun nok et barnerom. Men de erfarte etter hvert at mange av barnas leker allikevel ble liggende i stua og lage rot.

– Da fikk jeg ideen om å lage et lekerom. Selv om barna alltid var sammen med oss, kunne det være fint å samle alle lekene på ett rom, sier Stine. Rommet som skulle forvandles var kjellerstua, som de egentlig hadde malt svart for å lage en tv-stue. Men med to små barn fant de ut at et lekerom ville ha større verdi for hele familien.

– Rommet skulle være en gøy plass for ungene, og et rom de kunne ha felles der alle lekene var samlet. Jenta mi leker like godt med biler som gutten min gjør med dukker, så jeg synes det er fint å la dem dele på flere leker. Og så er det jo veldig deilig å ha et rom i huset som først og fremst er ment for lek, så om noen tegner litt på veggen er det ikke så farlig, sier Stine.

Lekerommet ble innredet med ribbevegg, turnringer og lekematte, og hadde mye plass til oppbevaring av leker.

bilde av sitat-forfatter, Stine Moi.

Sitat start,  Barn leker mye bedre i et ryddig og organisert rom, og så er det mye enklere å lære dem å rydde selv hvis alt har sin plass. Ikke minst kan de samarbeide om å rydde, istedenfor å rydde hvert sitt rom
- Stine Moi

Nytt hus og nytt lekerom

I august 2019 flyttet familien inn i et nytt hus, og også her lager Stine lekerom til ungene.

– Vi solgte det første huset og bygde et nytt, hundre meter oppi samme gata, for å få det akkurat slik vi ville. Mannen min er snekker, så huset har vi bygget selv. Nå har vi valgt å nedprioritere størrelsen på barnas soverom, nettopp fordi vi ønsker å lage et stort og fint lekerom istedenfor. På soverommene er det nå bare senger og klær, så der er det stort sett alltid ryddig, sier Stine.

Hun er godt i gang med å innrede det nye lekerommet, som blir mer soneinndelt enn det forrige.

– Det nye lekerommet blir enda bedre. Jeg har laget en kjøkken- og butikkrok, der jeg har satt inn to lekekjøkken og hyller som jeg fyller med hermetikkbokser, melkekartonger og andre ting som kan høre hjemme i en matbutikk. Unger elsker å leke med det, sier Stine, som også planlegger å lage en egen lesekrok bak et forheng, med myke puter og bøker i bokhylle.

– I en annet sone av lekerommet henger vi opp ringer i taket og legger til rette for mer aktiv lek. Og i det siste hjørnet har jeg satt inn et bord som er malt med tavlemaling, to stoler og kritt og tegnesaker, forteller Stine.

Før hun gikk i gang lagde hun en skisse på hvordan hun så for seg lekerommet, og satt opp et budsjett. Hun er opptatt av å bruke det hun kommer over av møbler og dekor, og maler det gjerne om for å få stilen mer leken.

Et rom i utvikling

Nå er barna tre og fire år, og Stine er spent på reaksjonen deres når det nye lekerommet står ferdig.

– De har ikke sett hva jeg har gjort foreløpig, så jeg lurer veldig på om det faller i smak, sier Stine, som også har tenkt på hvordan rommet kan utvikles i takt med at barna blir eldre.

– Behovene deres endrer seg jo fort, så det meste som henger på veggene har vi hengt opp med dobbeltsidig borrelåsbånd, slik at det lett kan byttes ut. Og så setter vi sikkert inn en større sofa etter hvert, og kanskje en tv.

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.