Når er skjøtet tinglyst og når får selger oppgjøret?

Spørsmål

Hvor lang tid går det fra overtagelse av ny kjøpt leilighet til skjøte er korrekt tinglyst? Samt: Hvor lenge må selger vente på oppgjøret for salget?


Svar

Dersom det er en bruktbolig er normalt skjøte tinglyst 10-15 dager etter overtakelse og fullt oppgjør er innbetalt. Så er det ofte at selger panthavere bruker litt tid på å slette sine pant, selv om megler har innfridd disse og fått garanti for at disse blir slettet. Når du får skjøte fysisk i hånden i tinglyst stand, kan dermed ta noe tid. Det avgjørende er at hjemmel er tinglyst og ok, og at megler innestår for at gamle heftelser er innfridd. Dette kan du få bekreftet fra megler og/eller Statens Kartverk før skjøtet blir sendt deg.

Stol på megleren din. Megleren kan jobben, har et klart ansvar og er forsikret mot ev. feil megler måtte gjøre. Ring megler om du ønsker status,  så kan megler gi deg både muntlig og skriftlige bekreftelser.

Når selger får oppgjøret? Normalt skjer dette 10-14 virkedager etter overtakelse og fullt oppgjør er innbetalt, om det ikke foreligger spesielle forhold.

Søk på det du lurer på


Send oss ditt spørsmål

Fant du ikke det du lette etter?
Send oss spørsmålet ditt, så får du svar.
FAQ Innsending

Send inn ditt spørsmål

Dersom du ikke finner det du leter etter i vår FAQ, kan du sende oss ditt spørsmål i skjemaet nedenfor.

FAQ Innsending